Volg ons


De winnaars zijn...

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

Een paar ferme madammen, dat zijn jullie. Allemaal. Alsook een aantal ferme heren, met fijne goesting en smaak. Het spreekt vanzelf dat de keuze dus erg moeilijk was en hulp noodzakelijk.Om te beginnen hebben we al jullie reacties uitvoerig gelezen. Sommige met een glimlach rond de lippen, anderen met een kleine krop in de keel. En allen waren ze erg overtuigend.


Joepie, ik word ouder!

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

viva bomma

Haha, dat klinkt een beetje raar. En dat is het natuurlijk ook. Alsof het alleen maar plezierig is. Alsof we in een maatschappij leven die ouderdom toejuicht (ik weiger het woord respect te gebruiken want dat klinkt zo oud ☺). Alsof het een fluitje van een cent is om opeens vast te stellen dat je toch écht 8 uur slaap nodig hebt. Alsof het makkelijk is te aanvaarden dat de zwaartekracht zijn werk doet en alles effectief gaat hangen, ook bij jou. En toch. Toch ben ik blij.


WIN WINner WINst

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

veerle tekent
veerle speech

Vijf exemplaren om weg te geven... Of om te houden, mag ook. In ieder geval: ik heb goed nieuws. Vorige donderdag is mijn 2de boek "Te gast bij Florina" boven de doopvont gehouden en het was fantastisch. Lieve vrienden, mijn dierbare familie, een hoop kennissen en zelfs een paar collega's waren aanwezig op het feestje.


Vier keer copy/paste herfsttrends in mode en interieur.

CATEGORIE: Om graag te zien - en aan te doen, op te zitten, aan de muur te hangen ea

Deel dit artikel

polder
simpleblueprint.typepad

Vier keer copy/paste herfsttrends in mode en interieur. Mijn voorliefde voor shoppen, mooie materialen en kleuren heb ik vast van mijn grootvader geërfd. Hij struinde elk weekend met zijn haar in de brillantine en in driedelig pak de mooiste antiekwinkeltjes af en kon het niet laten om zijn totaal overbodige, maar prachtige vondsten daarna cadeau te doen aan kinderen en kleinkinderen. Zo kreeg ik op mijn veertiende bijvoorbeeld een set prachtige kristallen portoglaasjes cadeau die nog altijd in mijn kast schitteren.


Achter de schermen bij Florina.

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

opening

Achter de schermen bij Florina. Ken je dat? Zo voelt een boek maken ook een beetje. Een klein beetje geef ik toe. Vooral het bevallen gaat een pak vlotter en als het goed is stukken minder pijnlijk. Maar je begrijpt wat ik bedoel: vol verwachting klopt je hart. In dit geval het mijne. Want je kan heel hard werken en er je ziel en zaligheid in leggen, het blijft bang afwachten of je lezers hetzelfde zullen denken en voelen. Dus kijk ik met trillende benen en veel hoop uit naar aanstaande donderdag 17 september.


En toen zei ik "Jaaaaa!"

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

trouw veerle & alain 1

Nine eleven, een datum om nooit te vergeten. Een dag vol verdriet, angst, woede... die wij vulden met liefde, hoop en vreugde. Laat me vertellen hoe dat zo gegaan is. Reeds 1,5 jaar was ik vrijgezel en hoewel vele vrienden en nog veel meer feestjes mijn leven verblijdden, miste ik toch iets. Een partner, iemand bij wie je thuis komt en vertelt. Met of zonder woorden, hoe het met je gaat. En naar wie je luistert, met je oren, ogen en alle zintuigen, om te zien hoe het met hem gaat. Zo iemand wilde ik. In mijn dromen, stiekem.


Sarzana, steaming hot en geweldig

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

margo op dijk
deur in Ameglia

Na een paar vakanties met de camper rond te toeren, besloten we ons dit jaar eens terug de luxe van een echt bed en een warm bad te gunnen, jieha! Een Italiaanse vriendin die zelf al een aantal jaar in België woont maar nog dikwijls naar haar thuishaven teruggaat, kon onze gedachten lezen en bood spontaan haar prachtige huis te huur aan. Dus boekten we een vliegticket naar Bologna en ter plaatse een huurauto die ons na een rit van anderhalfuur op onze bestemming zou brengen. Om dan af te tellen naar de zomer. Sarzana ligt in de provincie La Spezia, op de grens tussen Ligurië en Toscane. De stad heeft een goed bewaard historisch centrum met een kathedraal, een Cittadel en de befaamde Fortezza di Sarzanello. Marinella di Sarzana ligt op het punt waar de rivier Magra uitmondt in de Middellandse zee.


Er was eens...

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

veerle aan bureau
katrien in het groen

ER WAS EENS EEN DAG WAAROP EEN SLIMME VROUW (de meeste vrouwen die ik ontmoet zijn erg bijzonder) me suggereerde dat het een goed idee zou zijn een blog te beginnen.Hoewel ik af en toe tijd nam om een blog over design of koken te lezen, was ik niet echt thuis in de blogsfeer. Hoeveel blogs waren er? Hoeveel lezers zijn er? Waar zou ik iets kunnen bieden? Waar zou ik de tijd vandaan halen? Wat heb ik te vertellen? Hoe gaat dat in zijn werk? Hoe begin je eraan? Wat heb je nodig? Kortom, veel te veel vragen.


Zomerse groentetaart

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

Groenten voor de taart
Groentetaart

Rond deze tijd van het jaar zijn de tomaten super, zeker de heerlijke snoepjes die recht uit de moestuin komen. Helaas heb ik niet de tijd en het geduld om mijn eigen groenten te kweken, al heb ik wel een piepklein kruidentuintje. Ik vond in de supermarkt deze veelkleurige kerstomaatjes en besloot ze in een zomerse, hartige taart te verwerken. Toegegeven, ze is niet in 1-2-3 klaar, maar het resultaat is verrukkelijk!