Volg ons

Wie gaat er mee naar de Boekenbeurs, hoezee!

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

Cover Florina

Het is zover: de boekenbeurs in Antwerpen gaat seffens van start. De openingsavond is alleen voor genodigden en deze keer ben ik daarbij. Als auteur mag ik daar mijn gezicht laten zien. Om te netwerken, zo noemen ze dat dan. Nu ben ik helemaal geen krak in netwerken, integendeel ik begrijp niet goed wat dat precies inhoudt en wat ik moet doen. In ieder geval, deze keer maak ik graag een uitzondering.


Dat koken met restjes erg lekker kan zijn.

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

omelet retteketet

Dat vertel ik mijn kinderen als ik een blik heb geworpen in de ijskast en zie wat er nog allemaal ligt. Op het randje van bederf. Te wachten om verwerkt te worden in een lekker en toch voedzaam maal. Want zo willen we ze het liefst, onze maaltijden. Tenminste, de kinderen vooral lekker en ik vooral gezond. Mijn kinderen twijfelen een beetje. Ik geef toe, ze zijn lichtjes verwend. Blijkbaar, zonder dat ik er erg in heb.


Later, als ik groot ben, word ik taxidermist!

CATEGORIE: Om graag te zien - en aan te doen, op te zitten, aan de muur te hangen ea

Deel dit artikel

Collage Animaux Spéciaux

Of veearts. In ieder geval iets met dieren. Zo zag ik het. Dat er een hemelsbreed verschil was tussen beiden, was me toen nog niet helemaal duidelijk. Ik vond het woord gewoon erg sjiek en hield enorm van de vlinders achter glas die bij mijn grootmoeder aan de muur hingen. Ik associeerde het met een sprookjesachtige wereld en een vreemdsoortig professor schap waarbij je uren kon verdwalen in een wondere (dieren)wereld.Ode aan de stilte (en ook 5 handige tips).

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

wolkjes in de lucht

Over stilte moet je niet zwijgen. En ook niet te veel praten. Stilte moet je doen. Of beter: beleven. Klinkt misschien wollig, en toch. Ik heb al zoveel deugd gehad van even te zwijgen. Wanneer de emoties te heftig oplopen bijvoorbeeld en ik stoute dingen wil gaan zeggen, zwijg ik beter. Wanneer mijn kinderen iets doen waarvan ik al 100 keer heb gezegd dat ze het beter anders zouden doen, en ik op het punt sta serieus te gaan zagen, zwijg ik beter.
Een aanrader: koffiebar Mirlo's in Antwerpen

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

good vibes

Katrien en ik hebben nogal wat gemeenschappelijk. We houden van lekker eten, interieur, mooie teksten, lachen ... teveel om op te sommen, jullie komen er stilaan wel achter ☺. Wat we in ieder geval ook graag doen is ontdekken. Gewoon vertrekken en niet weten waar naartoe. Ergens beginnen en niet weten waar eindigen. Slenteren, dwarrelen, kuieren, schrijden, drentelen… kortom verdwalen en genieten van wat er komt. En dat zijn heel vaak kleine cadeautjes, mooie plekjes die je niet wil vergeten, adresjes om te onthouden.


9 keer herfst in huis

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

booksimplehome

Breng in een wip een tikje herfst in je interieur… Vliegen de seizoenen ook aan een recordsnelheid aan je voorbij? Sta je er ook nog nauwelijks bij stil hoe de natuur verandert? Misschien is het dan wel leuk om een stukje ‘buiten’ naar binnen te halen. Tuurlijk is het quasi onmogelijk om elke 3 maanden je hele interieur volgens de seizoenen te restylen, maar hieronder geef ik je 9 tips om met een minimum aan budget en tijd toch een tikje herfstsfeer binnen te halen...01/ kussens in herfstkleuren.