Volg ons


Heerlijk biologische hotspot in Knokke.

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

Alain en ik Cesarino

Mijn man en ik houden van elkaar. En ook van verrassingen. En dus doen we dat af en toe: elkaar verrassen. Deze keer nam mijn man het initiatief. Tijdens een weekendje zee liet hij me weten dat hij de avond voor zijn rekening genomen nam. Het enige wat ik moest doen was tegen 19u30 in avondtenue klaar te staan voor vertrek, in New York style wel te verstaan want aan zee en dus alles te voet.( NY style = sneakers aan en elegant schoeisel in de tas ☺) Aangezien ik van verrassingen hou, laat ik me graag leiden en ging vol vertrouwen aan zijn arm op stap.Liefste Knokke, je bent mijn (winter)liefde.

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

Alain en ik aan zee

Ik hou van de zee. Het is te zeggen, in de winter. Ook al kan ik me legendarische vakanties herinneren als kind aan zee; de eerste quistaks vergeet ik nooit meer, mijn nicht en ik samen in een grote, een échte, mijn kleine zus er achteraan in een mono versie, en niet meer kunnen trappen van het lachen. Een ijsje uit een heuse bloempot van een bekende bakker die er nu niet meer is – of tenminste die ik niet meer kan terug vinden. Als DIY-ster is spe was ik helemaal verknocht aan het bloemen maken.Creatief met bokaal en bladeren.

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

bokalen

Ik hou van licht en warmte en gezelligheid en kaarsjes. Ik weet het, ik weet het, het is wat melig en ook heel cliché en toch hou ik ervan. Wat meer is, ik hou ook van de herfst en de kleuren die ze met zich meebrengt. Vijftig tinten bruin zou je kunnen zeggen. ☺ Dus stel je voor hoe ik op een herfstige zondag na een wandeling met hond, man en als ik heel hard aandring kinderen, thuiskom: dan ga ik aan de warme chocomelk met een koekje voor de kinders en aan de aperitief (na 16u tenminste) voor ons.


Herfstige salade met vijgen, geitenkaas en gedroogde ham

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

herfstige vinaigrette
herfstige salade

Herfstige salade met vijgen, geitenkaas en gedroogde ham met granen, peren, ham, geitenkaas kom je al een heel eind. De vijgen en rucola zorgen voor een kleurrijke touch en de vinaigrette zorgt voor een heerlijke afwerking. In een handomdraai klaar en superlekker.Bereiding: Kook de graantjes volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af en spoel ze met koud water. Kruid met peper en zout. Doe ze in een kom en meng met de rucola. Snijd de peren in schijfjes, de vijgen in partjes en schik ze op de salade.


Over sneakers en met de hakken over de sloot...

CATEGORIE: Om graag te zien - en aan te doen, op te zitten, aan de muur te hangen ea

Deel dit artikel

high heels
rachel peachy

Over sneakers en met de hakken over de sloot... Als prille zevenjarige struikelde ik al met mijn zus op een geïmproviseerde catwalk met de hooggehakte schatten uit de kast van mijn tante. Wat voelden we ons mooi en vrouwelijk! Na de puberale fases van de docksides, de puntige new-wavebottekes, de stoere cowboyboots en de überplatte gouden ballerina's werd een nieuw tijdperk ingeluid: dat van de high heels! En liefst zo hoog mogelijk, want: hoe hoger de schoenen, hoe zelfzekerder de draagster.


Boekenbeurs, here we come!

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

boekenbeurs 15

Om te beginnen wil ik jullie danken voor de vele plezante reacties! Het doet me deugd te weten dat er nog zoveel mensen plezier beleven aan verhalen! Aangezien al jullie argumenten overtuigend waren, hebben we onze toevlucht gezocht tot onschuldige handen die volgende namen hebben getrokken: Juliette Ongenae Cathy Iris Florence Demuynck Tineke Jullie tickets zullen klaar liggen op jou naam aan de kassa voor genodigden aan de ingang van de boekenbeurs.Veel plezier en breng me zeker een bezoekje!