Volg ons

Amsterdam

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

sukha amsterdam
terpentijn amsterdam

3 dagen amsterdam Een citytrip is voor mij zowiezo al een cadeau waar ik al eens een gat voor in de lucht durf springen. Als de bestemming Amsterdam blijkt te zijn, word ik helemaal euforisch. Een paar weken tevoren had ik het net afgeschuimd op zoek naar nieuwe of hippe adresjes en met het verworven lijstje kon het niet stuk.


We doen niet aan Valentijn. We doen aan meer liefde!

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

liefdesposter

Zo denk ik erover tenminste.... Natuurlijk is het een commercieel gedoe met een boel kitsch, natuurlijk is het onnozel om slechts één dag per jaar met je geliefde iets speciaal te doen, natuurlijk kan je liefde niet kopen en bestaat er geen cadeau dat een stevige knuffel of een goed gesprek kan vervangen...en toch. Wat is er mis met óók die ene dag waarop de rest van de wereld de liefde viert, mee aan de feestdis te schuiven en er een waar liefdesfestijn van te maken?


roomdessert met zoute karamel

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

roomdessert zoute karamel

een dessertje om je vingers af te likken Ik weet het, eigenlijk moeten we ons nu, na al dat feestgedruis, aan minder calorierijke dessertjes te goed doen. Aan vers fruit of iets met griekse yoghurt of zo... Maar geef toe, als het koud is buiten, heb je toch meer zin in iets gezelligers? En, aan het fruit begin ik in februari. Beloofd ;-)


Over vijftig tinten groen en een kleine hartaanval.

CATEGORIE: Om graag te zien - en aan te doen, op te zitten, aan de muur te hangen ea

Deel dit artikel

bloemenbehang

Al heel lang wil ik een bureau. Eentje van mij alleen, waar ik ongestoord kan werken en plakken en knippen en naaien en lijmen en lezen en leren en coachen. Eentje waar je moet kloppen als je binnenkomt, ook als je mijn man bent of m’n dochter of zoon. Een beetje mijn eiland dus, waar ik en ik alleen, de baas ben. Natuurlijk kiest de baas hoe hij zijn eiland inricht. Wat hij als bureau zal gebruiken, of hij kasten wil en welke, een zetel of niet, een langharig tapijt waar hij al lang van droomt, een vrolijk behangpapiertje en een dito kleur aan de muur.


Zeven Gentse kleppers, en hoe wij ze vonden.

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

moor & moor
helen b

Toen Katrien en ik aan onze blog begonnen hadden we een paar goede voornemens. Plannen eigenlijk. We wilden graag dingen maken, dingen om te eten, om op te zitten, te gebruiken, dingen om te lezen, om naar te kijken. En ook een paar dingen doen, reizen bijvoorbeeld. We houden er allebei van om op ontdekking te gaan. Natuurlijk kan dat heel ver en exotisch zijn. Maar ook dichtbij, naar dorpjes en plekjes en steden die we niet kennen of kennen en eens met andere ogen willen bekijken. En dus hebben we het volgende bedacht: we laten ons leiden.


Waarom je moet gaan kijken naar de nieuwe Tarantino!

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

affiche

Yes, he did it again! Een geweldig film maken..... Gelukkig doet hij het niet al té vaak want na iedere film volgt een periode van vreemde dromen, onrustige verlangens en binnenpretjes op de meest ongelegen momenten.. We hebben het over een grootmeester in de filmkunst: Mr. Quentin Tarantino! Zijne koninklijke hoogheid heeft dus net The Hateful Eight uit gebracht en die is nu bij ons in de zalen te zien. Mijn man en ik hadden de eer en het genoegen die in avant première te mogen genieten.


Hutspot Amsterdam

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

hutspot

Hutspot Amsterdam Een adresje om te koesteren! Vorige week waren we 3 dagen in Amsterdam (uitgebreid verslag volgt!) en de meeste gezellige en trendy winkel die we bezochten was ongetwijfeld Hutspot in de Van Woustraat 2 en 4. Het leuke is dat er voor elk wat wils is, man of vrouw, jong en oud, uitgeputte shoppers met een hongertje... mannen kunnen er zelfs terecht voor een kapbeurt. Wij waren allezins fan en dit adresje staat gegarandeerd op ons programma telkens we naar Amsterdam gaan.


Ik geloof...

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

Ik geloof

in heel veel mooie dingen. Hier zijn de aller - belangrijkste: Ik geloof in mensen. Ik geloof in genieten. In hoofdletters. Ik geloof in lekker eerlijk eten ( maken). Ik geloof in mooie woorden. Ik geloof in de dingen anders bekijken. Ik geloof in anders zijn voor iedereen. Ik geloof in lachen. Ik geloof in verbinding, echt en diepgaand. Ik geloof in Engeltjes. Ik geloof in geven. Wat je terugkrijgt is ongelofelijk. Ik geloof in oprechtheid en ruimte daarvoor. Voor iedereen. Ik geloof in goud en glitter. Een wereld met een beetje meer kitsch. Ik geloof in woorden.