Volg ons

Over de sneeuw van het leven.

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

Alain & Veerle

Op het moment dat ik dit schrijf, zit ik in de eetzaal van ons hotel. Ik kijk door het raam en zie een beeld dat geplukt lijkt uit een sprookje. Ik doe mijn best het te beschrijven: voor mij doemt in al zijn reusachtigheid een krachtige bergflank op, van top tot teen bedekt met een dik pak sneeuw. De fiere berg is, met uitzondering van een eenzaam stukje rots her en der, volledig bezaaid met bomen. Naaldbomen, op hun beurt bedekt met een dikke laag sneeuw. Het lijkt een heel gewoon sneeuwlandschap en toch is het dat helemaal niet. Althans, niet nu, niet voor mij.


kunst aan betaalbare prijzen

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

the affordable art fair

the affordable art fair Ik heb al lang een zwak voor kunst... als klein meisje droomde ik er namelijk al van om zelf kunstenaar te worden. Uren kon ik bij mijn grootouders aan tafel zitten om minutieus, met een roestig pennetje en wat chinese inkt zo mooi mogelijk een Chocotoff (ha!) na te tekenen. Secuur probeerde ik dan alle plooitjes en kreukeltjes in de verpakking met honderden fijne pennenstreken, lijntjes en puntjes weer te geven.


Salade van quinoa

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

quinoa salade 1

met geroosterde, zoete pompoen, feta en veel verse kruiden. Werkwijze:Spoel de quinoa grondig en laat uitlekken. Kook hem in 2 zoveel groentebouillon ( mag een blokje zijn) een 12 tal minuten of tot al het water geabsorbeerd is. Laat afkoelen. Was de pompoen grondig en snijd in plakken van ongeveer 0,5 cm. Meng de agave met de balsamico, peper en zout en voeg er chili naar smaak aan toe. Wrijf de plakken pompoen daarmee in en leg op bakpapier in de oven.Er is liefde na Valentijn...

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

LIEFDE NA VALENTIJN

Driehonderdvierenzestig dagen om precies te zijn. 366 gelegenheden om te tonen dat je van iemand houdt. En even zoveel manieren om dat te doen. Ik geef je er eentje, om te beginnen. ☺Zij die me kennen weten het, ik hou van kitsch. Zo van die geestige glitter kitsch met een flinke scheut humor waar je instant blij van wordt. Die kitsch dus. Dat kan zich uiten in wat goud en glitters in mijn kleding, maar vooral in mijn interieur, getuige mijn collectie engeltjes.Het dak eraf! ( en andere reflecties vanuit Dubai)

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

zonsopgang

TERWIJL IK DIT SCHRIJF ZIT IK MET MIJN KONT IN DE ZON. Eigenlijk met mijn gat in de boter. De gesmolten boter moet ik zeggen want we spreken over 27 graden, de huidige temperatuur in Dubai. Nog 2 dagen en ik vertrek alweer. Net genoeg tijd om te bekomen van een heel intense week. Van maandag tot vrijdag hadden we samen met een 10 koppig team, 36 ondernemers in ons midden waar we aan geduwd en getrokken hebben om ze inzichten, inspiratie, kennis en een hoop goesting te geven om verder te groeien.


valentijnstruffels

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

truffel valentijn

valentijnstruffels 14 februari nadert met rasse schreden en wat is er nu romantischer dan je partner met een zelfgemaakt cadeautje te verrassen? Liefde gaat door de maag dus een lekker cadeautje is zeker een goed idee! En wie kan er nu weerstaan aan chocoladetruffels! Bovendien wordt beweerd dat chocolade lustopwekkend werkt en dezelfde stoffen kan vrijmaken dan als we verliefd zijn. Chocolade is sensueel en onweerstaanbaar.


Vijf goede redenen om mee te doen met Dagen Zonder Vlees.

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

heerlijk soepje

Ik weet het, ik weet het, tegenwoordig is het al biologisch en glutenvrij en superfoods en vegetarisch wat de klok slaat. Ook al heb ik een allergie aan alles wat hip en hype is, toch is dit iets anders. Dit gaat, en ik weet dat dit kan neigen naar een preek maar toch, over ons leven. Onze levenskwaliteit, onze kinderen, onze planeet. En daar ben ik, hoe kan het ook anders, mee begaan. Ik koop zoveel mogelijk, ook al is het wat duurder, biologisch en lokaal en er komt weinig vlees of vis op ons bord.