Volg ons

Haven

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

Haven Antwerpen
Haven Antwerpen

Haven Shop till you drop. In Antwerpen graag. En nog liefst in de buurt van de Nationalestraat.Vorige zaterdag had ik eindelijk nog eens tijd om mij te vergapen aan al het schoons daar...En strandde ik in een gloednieuwe shop. Helaas (of misschien wel gelukkig voor mijn bankrekening) geen vrouwenkledij maar een heuse city-surf shop. De eerste in België dan nog...


Een bewogen rit langs de Maas

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

mustang

Een bewogen rit langs de Maas Boys and their toys... ik kan ervan meespreken. Man geboren voor auto. Ik was nochtans verwittigd. Dus feitelijk ‘partner in crime’... Vorig weekend was het zo ver...  Man gaat aankoop van oldtimer Mustang in Elzasstreek ophalen. Om eerlijk te zijn: de tweede poging. De eerste keer viel het beestje onderweg in panne waardoor manlief noodgedwongen de auto moet achterlaten en met de TGV de terugkeer naar België aanvat. Gelukkig bestaan er nog eerlijke verkopers. Die beslist om de auto te repareren op zijn kosten en ons vraagt om een tweede kans...Hoe geef ik mijn paastafel extra kleur?

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

kleurige paastafel

Aangezien ik niet katholiek ben opgevoed, heb ik niet echt iets met Pasen. Dan bedoel ik in de christelijke zin, waar Pasen één van de belangrijkste feesten van het jaar is. Natuurlijk is het prima dat Jesus uit de dood is opgestaan, ik gun iedereen zijn herrijzenis en vind het ook een heel inspirerend verhaal, alleen vieren wij dat niet. Wat wij wel vieren is de liefde (misschien is dat wel hetzelfde). Wat dat betreft kunnen er niet genoeg gelegenheden zijn.


notencake

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

notencake

zalige notencake Voor de tieners is het nu examenperiode en niets leuker dan een kleine traktatie tijdens het blokken.Wat denk je van een gezellige, geurige, lauwe notencake. Volgens mij is dit een toffe pauze: een kopje thee, een plakje cake en een dikke knuffel. Veel succes aan alle studenten!


Kleintjes worden groot, en hoe je dat heel even kan stop zetten.

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

DANS lyceum

Of tenminste, proberen stop te zetten. De tijd een beetje kan terugdraaien. Niet echt natuurlijk, alsof. Alsof ze nog maar net 18 waren en afstudeerden, klaar om aan het ‘echte leven’ te beginnen en eindelijk te kunnen leren waar ze zin in hebben. Tenminste, dat dachten ze toen. Nu weten ze dat ook in de hogere studies waarvan je de richting helemaal zelf en vol overtuiging hebt gekozen, vakken zitten waar je niets mee hebt en dus lang duren en vervelend zijn.Negen tips voor vrouwendag.

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

women!

Morgen is het zover, internationale vrouwendag. Hoewel ik links en rechts hoor dat het in deze contreien toch eigenlijk niet meer aan de hand is en mannen en vrouwen op alle vlakken gelijkgesteld worden ( goed mopke trouwens), wil ik er toch iets over zeggen. Het kan me eigenlijk ook geen fluit schelen mocht ik door sommigen versleten zou worden als een feministe, ik vind dat er nog serieus wat werk aan de winkel is op weg naar een gelijkwaardige wereld voor mannen en vrouwen. En ik vind dat we onszelf en elkaar daarmee moeten helpen.


tagliatelle ricotta

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

tagliatelle ricotta

Tagliatelle met ricotta, kerstomaten en groene asperges Heb jij ook zo van die dagen, zo propvol werkstress, dat je inspiratieloos bent voor het avondeten en liefst snel-snel een maaltijd op tafel tovert... liefst eentje die iedereen lekker vindt, gezond is en tegelijk ook comfortfood is om je rushdag te vergeten? Wel, hier is de geknipte tip! Ik zag het recept ooit eens in een kookboek van Bill Granger en geef het nu mijn eigen twist door er groene asperges en pijnappelpitjes aan toe te voegen. Laat de zon maar komen!