Volg ons

Otentic, een wereld van parfums.

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

Otentic flesjes

Ondertussen alweer een paar weken geleden, wat gaat de tijd toch snel, werd ik uitgenodigd op de feestelijke opening van de eerste Otentic winkel in de Antwerpse Volkstraat. Nu ben ik op zich niet zo’n parfum mens, maar wel een geur madam. Geuren vind ik fantastisch én gevaarlijk tegelijkertijd. Ik verklaar me nader: er is niets zo krachtig dan een geur. De geur van verse tomatensoep katapulteert me onmiddellijk terug in de tijd dat ik aan tafel zat bij mijn bobonne op woensdagmiddag. Daar gingen we na school altijd naartoe en kregen versgemaakte tomatensoep, mét balletjes natuurlijk.


Cuba, la Lucha

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

Cuba - La Lucha, Carl De Keyzer

Cuba, la Lucha Cuba is een land dat me al jaren intrigeert en zeker nog in mijn lijstje staat van ‘omvoortesparenreisbestemmingen’. Groot was dan ook mijn geluk toen ik een invitatie toegemaild kreeg van de papierfabrikant Igepa voor de tentoonstelling van de Belgische Magnumfotograaf Carl De Keyzer.


Alain werd 45 jaar en dat vierden wij. In Rome!

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

feestdoosje!

Zo’n mooi getal vraagt om iets speciaal, iets extra. Iets wat je nooit vergeten zal.... Alain wist het niet goed: zou hij een groot feest geven met alle vrienden, zou hij het intiemer houden met alleen zijn gezin? Zou hij thuis blijven of op zoek gaan naar een feestelijke locatie? Omdat een man op een gegeven moment moet beslissen heb ik een handje geholpen. Ik smeet mijn coaching skills in de strijd en hielp hem te ontdekken wat hem nu écht het meeste plezier zou doen....


Een nieuwe lente... een nieuw interieur?

CATEGORIE: Om graag te zien - en aan te doen, op te zitten, aan de muur te hangen ea

Deel dit artikel

pantone 2016
italianbark

Een nieuwe lente... een nieuw interieur? En waarom je eens niet laten inspireren door de Pantonetrendkleur van het jaar?Al 16 jaar wordt door het Pantone Color Institute de trendkleur van het jaar bekend gemaakt. Vorig jaar was dat het diepbruinrode Marsala en dit jaar is het niet één maar zelfs twee kleuren!Rose quartz en een zacht lichtblauw: Serenity. Zachte, rustige kleuren als remedie tegen de dagdagelijkse stress. De kleuren staan voor ontspanning, verademing, zekerheid, troost, relaxatie...De twee kleuren symboliseren de verschuiving in genderidentiteiten, dus het vervagen van de grens tussen man en vrouw.


Een heerlijk makkelijk recept: lenterolletjes met verse kruiden, rauwkost en garnalen met een sausje van gember.

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

lenterolletjes

Zoals jullie ondertussen wel weten, hou ik van lekkere én gezonde kost. Meer zelfs: het is één van mijn stokpaardjes. Zonder fanatiek te zijn, ik hou immers ook van de zonde, vind ik dat we met z’n allen te weinig bewust bezig zijn met wat we in onze mond stoppen. Alsook in de mond van onze kinderen. Ze hebben het niet altijd even graag, maar ik zoek dus heel actief wat er én lekker is én gezond. Om te beginnen altijd vers en zoveel mogelijk bio, daarnaast weinig vetten, suikers, vlees. En om het helemaal makkelijk te maken, moet het ook nog binnen het half uur op tafel staan. Tijdens de week toch.


Met z'n 3tjes naar 'Body Art' in het Antwerpse MAS.

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

kids & me MAS

Het voordeel van wat oudere kinderen, is dat zij je op tijd en stond ook eens meenemen. Naar muziek die je nog niet kende, naar App’s waar je nog nooit van gehoord hebt, naar een woordenschat die compleet onverstaanbaar voor je was, en ook naar wat meer culturele ontdekkingen. Het waarom van Body Art bijvoorbeeld. Mijn jongste dochter Pebbles die voor haar studies project- en event een aantal culturele uitstappen moet/ mag doen, nodigde haar zus en mij afgelopen zaterdag uit om mee te gaan naar het MAS.


Als je iets doet, doe het dan grondig!

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

alain en ik 1

Ik hoor het mijn mama nog zeggen. En braaf als ik ben ☺, heb ik dat ter harte genomen. Met hart en ziel smijt ik me, in alles. Met lijf en leden ook. Letterlijk soms. En zo komt het dat ik nu met de gebakken peren zit. Of beter gezegd, met een... Hm nee, ik begin van bij het begin. Toen we elkaar leerden kennen deden mijn man en ik van die ‘verkenrondes’, we mochten onze top 3 geven van wat voor ons het allerbelangrijkste was. Dan vergeleken we en probeerden indien nodig raakvlakken of soms zelfs compromissen te vinden.


Mijn marmerliefde

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

marble espresso
marble espresso

Mijn marmerliefde Vroeger vond ik marmer koud, vorstelijk en iets te chic naar mijn goesting. Mijn grootouders hadden een marmeren gang en ik had altijd het gevoel een ijspaleis te betreden waarin ik heel deftig moest zijn. Maar hoe smaken kunnen omslaan! Nu vind ik het prachtig: het geeft een zachte, stijlvolle en frisse uitstraling aan je interieur. Marmer staat voor sereniteit, luxe, puurheid en combineert mooi met pastelkleuren, fluweel, marmer en wol. Deze natuursteen straalt rust en eenvoud uit. Ik zocht op pinterest naar mijn favoriete marmeren items, én, ik kan het niet laten... ik ga zelf marmeren espressokopjes maken!