Volg ons

Over mijn rol in een nieuwe reeks en hoe dat zo gekomen is.

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

Gent West, de cast

Op een dag, ongeveer 35 jaar geleden, zat ik met mijn mama in de stadsschouwburg in St-Niklaas. We keken naar een stuk van de “ Mannen van de Dam”, genaamd “ het Park” van Botto Strauss. Ik snapte er, om eerlijk te zijn, geen snars van. Ik voelde het des te meer. Ik voelde dat er iets gebeurde. Dat die rare mensen met die rare kostuums aan ( ik herinner me nog een soort Pampers gedragen door de mannen), iets vertelden dat de mensen raakte. Als de dag van gisteren zie ik me nog in die zaal zitten. Het was donker. We zaten ergens halverwege, aan het einde van de gang.7 boeken die je moet gelezen hebben.

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

allemaal boeken

Allez, volgens mij toch. Op dit moment. Want dat kan nogal eens variëren. Niet dat ik ze eerst geweldig goed vond en dan ineens niet meer. Nee, gewoon.... ik lees weer wat nieuwe boeken en dan wil mijn ranking wel eens wijzigen. Tot ik dan een tijdje later merk dat dat ene boek toch steeds weer in mijn hoofd blijft spoken.In ieder geval, deze vind ik geweldige aanraders. En nu de zon schijnt, de avonden heerlijk lang duren en we allemaal in vakantie stemming zijn, lijkt me dit een goede gelegenheid mijn leesachterstand wat in te halen.Inspiratie voor een zomerse tafel.

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

wilde bloemen

Wat hou ik van onze tuin. Bescheiden van afmetingen weliswaar, maar o zo groen. De tuinen achter ons zijn immens en wij profiteren mee van al die bomen zodat het lijkt alsof we ergens op 'den buiten wonen' in plaats van hartje stad. Een beetje warmte  is al genoeg om gans ons hebben en houden te verplaatsen naar het terras. Wat een plezier dus toen afgelopen weekend eindelijk dat zonnetje scheen, en we de eerste bbq van het jaar hielden.Mijn handen jeukten en ik wou niet alleen bijzondere salades bij ons vlees, maar ook een feestelijke tafel.


Zot van letters

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

handlettering

Zot van letters - workshop handlettering Mijn diepe fascinatie voor letters begon al sinds ik zes was. In de klas bij juf Marijke hadden we zo'n typisch klein schriftje, met blauwe lijntjes en rode kantlijn, en een blauw-wit etiket: ‘schoonschrift’. Met een vulpen en trillende handjes moesten we dan zo mooi mogelijk het voorbeeld van de juf trachten te evenaren. Ik begreep al snel dat de ‘tintenkiller’ en (later de begeerde tipp-ex) mijn tweede belangrijkste instrument zou worden ;-) Maar in ieder geval: de krulligere hoofdletters op het bord vond ik echt prachtige kunstwerkjes.


It's my birthday en ik filosofeer if I want to.

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

verjaardagsquote

Ik was een jaar of tien. Mijn mama was onderwijzeres en steeds druk in de weer. ’s Morgens stond zij als eerste op, smeerde boterhammen, dekte de tafel en kwam ons, mijn zus en ik, dan wakker maken. Zij dook de badkamer in om er een half uurtje later gewassen, gekapt en een weinig geschminkt uit tevoorschijn te komen. Dan begon ze al te stressen: of we nu nog niet aangekleed waren, of we al gegeten hadden, dat we moesten voortmaken....Na het nodige “gezaag” kreeg ze ons uiteindelijk in onze jassen om met onze boekentas op onze rug naar school te stappen.