Volg ons

Groene inspiratie

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

mariannedebourg
prosatrecosecarecos

Groene inspiratie Toegegeven, ik heb geen groene vingers en tot voor een 4 -tal jaar slaagde ik er zelfs in een cactus te laten verwelken ;-) maar het kwam goed! Hoe ouder ik word, hoe meer ik de natuur apprecieer om haar rust en kalmerende werking. En een stukje natuur in huis brengt bovendien leven en gezelligheid + je wordt er een stuk vrolijker van...


Ontdek de wondermooie Villa Francine in Oostende.

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

VILLA FRANCINE

Na 4 intense, diepe en ook ontroerend mooie dagen met het Carl van de Velde team (waarover later meer), ben ik na een stevige ochtendwandeling langs het strand en een heerlijk ontbijt, toe aan wat rondlummelen in de stad. Ik slenter langs de zeedijk en bots op een prachtig pand. Een statig herenhuis met vooraan een erker met schitterende tegelmuur. Het huis blijkt gekocht door Agence Lecomte en alvorens ze op 15 september starten met de werken die de villa in ere zullen herstellen, huist er een pop-up die de sfeer in het pand luisterrijk onderstreept.


12 lekkere lunchideetjes

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

skinnytaste
chefnini

12 lekkere lunchideetjes Ben je soms ook inspiratieloos wat je lunch naar het werk betreft? Of is het zowieso al een race tegen de klok en heb je niet veel meer tijd om een plak kaas tussen je boterham te kwakken? Of koop je gewoon gemakshalve een broodje dat druipt van de mayonaise in de zaak om de hoek?Misschien is het dan wel eens leuk om wat meer tijd te besteden aan je middagmaal of de brooddoos van de kids... Hierbij 12 heerlijke tips... wedden dat je lunch tegen 11 uur al is opgeknabbeld wegens ‘te lekker’?


Heerlijk fris slaatje met meloen, feta en verse kruiden.

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

frisse meloensalade

Ik denk dat ik in mijn vorig leven een koe was. Tenminste, aan de hoeveelheid rauwkost die ik per dag verorber durf ik dat wel eens te denken. Ik hou van rauw: groenten, vlees en vis. Noten, kruiden, fruit... kortom alles wat geplukt en gewassen zo op mijn bord kan.Tomaten bijvoorbeeld, ik had een verslaving. Tot ik er zo veel gegeten had dat ik er eventjes mee moest stoppen. Volgens mijn bloedwaarden tenminste, daaruit bleek dat ik lichtjes intolerant was. Dus ben ik op zoek gegaan naar alternatieven.


our daily bottle

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

our daily bottle

our daily bottle Een paar weken geleden had ik het geluk een plezante verrassing te mogen ontvangen! Aan mijn deur werd een doos geleverd en toen ik het pakketje opende, bleken er twee flessen wijn en een brochure in te zitten... Nu ben ik al bekend met de nieuwe foodtrend van thuisleverpakketten van weekmenu’s zoals hello fresh, smartmat of Foodbag... maar, ik had geen idee dat er ook zo’n wijnpakketjes bestonden.


Of we mee wilden.

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

Riga bende

" Graag! Naar waar? Dat weten we nog niet. Ok dan." Dat was er nodig om ons te overtuigen mee te gaan met de Wasbar boys, sorry jongens maar zo noemen wij jullie ook. Reeds enkele jaren willen we iets samen doen. We keken naar de mogelijkheden om iets te schrijven voor Wasbar, om in mekaars boeken te figureren, tot deze gelegenheid zich voordeed en we beiden volmondig “ja” riepen. Voor alle duidelijkheid, ik heb het hier over Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde.Zoveel moois in de Zomer van Antwerpen.

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

Wij in het publiek

Toch raar hoe je op vakantie iedere kerk, museum, en alles wat de gidsen je aanbevelen gaat bezoeken en in eigen stad de helft van het moois nog nooit van dichtbij hebt gezien. Wel, zo is het ook met het prachtige en internationaal gerenommeerde festival Zomer Van Antwerpen. De reuzen, die pik ik mee telkens ze langs komen. Als ik zelf speel ben ik natuurlijk ook van de partij. Maar anders: te weinig en vaak te laat. Zo ook dit jaar. Afgelopen maandag zijn Alain en ik voor het eerst een voorstelling gaan bekijken. Het danstheater van Petri Dish, ‘ Driften’.