Volg ons

Hip draadmandje met kruidenzout

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

kruidenzout veerle & ka
kruidenzout veerle & ka

Hip draadmandje met kruidenzout 't is volop pakjestijd en waarom geen extra persoonlijke touch toevoegen aan een gekocht item? Altijd leuker om er iets extra van jezelf aan toe te voegen zodat de krijger ziet dat je er moeite voor gedaan hebt... Ik ga voor een metalen mandje dat nu hip is en je voor weinig geld kan krijgen in vele grote winkels zoals Hema, Sissy Boy... En dan pimpen maar! Je kunt ze vullen met snoep en koek, olieflesjes, badproducten, cactussen, bureaumateriaal... Omdat ik wel enkele vriendinnen heb die graag koken, vind ik het leuk om ze te vullen met wat glazen tubes met kruidenzout.


Nog meer feestelijke vouwtips voor je servetten.

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

feestelijke servet

Heerlijk toch, die feesten! Gezellig samen zijn met familie, pakjes openen, lekker eten (iets teveel in mijn geval),...En vooral: die mooi gedekte tafel. Ik kan er niet aan doen, ik word er gewoon gelukkig van. Bloemen op tafel, kaarsen, lintjes, snoep, vruchten, kortom alles wat je tafel mooi maakt én waar je zin in hebt.Vaak maken mensen het zich veel te moeilijk en zijn enorm streng voor zichzelf.


10 cocktails voor de feesten

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

wicked spatula
lonny magazine

Cheers Zoals de meesten doe ik tijdens de feesten extra mijn best om lekkere hapjes en gerechten voor te schotelen. De tafel wordt gedecoreerd, kaarsen aangestoken en servetten geplooid... Maar ik besef dat ik voor het aperitief weinig moeite doe, meestal trek ik gewoon een flesje champagne of cava open of serveer ik de gasten die dat wensen een gin tonic... Borring ;-) Dit jaar besluit ik daar verandering in te brengen en ga ik voor een cocktail. Ik ben er nog niet helemaal uit wat het gaat worden, maar hieronder vind je alvast mijn top 10 lijstje ;-) En natuurlijk zit er ook een mocktail of alcoholvrije cocktail tussen! Santé!


Ontmoet de inspirerende Katleen Bosteels.

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

Katoo & Kathleen

Een vrouw met een missie, daar houden we van! In alle maten en gewichten, van allerlei pluimage, zonder onderscheid in rang of stand. Zelfs geen onderscheid in sekse, want je doet niet aan een ander wat je zelf niet aangedaan wil worden. Nee, het enige wat we zoeken is passie. En het liefst die van de vurige soort. Laat ik die nu in deze bijzondere dame ook gevonden hebben. Een missie om het beter te maken, onze wereld. Een dame met een hart van goud, eentje dat klopt voor dieren. Maar daar vertelt ze met plezier zelf over.


25 keer eucalyptus voor de feesten

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

studiojoop
parigote

25 keer eucalyptus voor de feesten Hou je net als ik van sobere maar toch stijlvolle decoratie? Niet te duur maar toch mooi en gezellig?Geen kitsch maar eenvoudig en naturel? Dan raak je met enkele takken eucalyptus al een heel eind. Door de mooie vergrijsde tinten maakt hij je feesttafel of interieur chic en trending. Eucalyptus vind je in verschillende soorten: langwerpige blaadjes of grotere ronde. De takken combineren mooi met donkere bloemen, hertengeweien, groene pompoenen, schapenvelletjes, glaswerk, wit gekreukt linnen... om cadeautjes te decoreren, op de feesttafel, in kransen, bloemstukken, rond kaarsen of heel simpel: enkele takjes in een vaas of fles...


Mijn ontmoeting met de hartverwarmende Evi Renaux.

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

Evi & ik

Soms ontmoet je van die mensen die een onvergetelijke indruk op je maken. Je naar de keel grijpen, bij de haren trekken, in je arm knijpen. Uit liefde. Liefde die vasthoudt, om nooit meer los te laten. Wel, zo iemand is Evi Renaux. Ze heeft een verhaal wat niet alleen pijn doet om te horen en te lezen, maar vooral moed geeft en inspireert. Haar verhaal geeft je de ballen om nog meer te gaan voor wie je bent. Nog meer te durven doen wat je niet kan laten. Nog beter te kijken naar wat je hebt en wat je gelukkig maakt.


Kerstcadeau's voor foodies: the place to be dit weekend!

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

atelier des fêtes - white interiors49

Kerstcadeau's voor foodies: the place to be dit weekend! De feesten naderen met rasse schreden en ik ben altijd een uitsteller wat betreft cadeautjes aanschaffen… Ik was dan ook blij met de invitatie van Atelier des fêtes en White Interiors49. Waw, Veerle en ik werden uitgenodigd op het Dine X Design Dinner. Margaux Soenen en Anna Battistini, beiden met Italiaanse roots, hadden het lumineuze idee om de handen ineen te slaan en een Dine x Design weekend te organiseren zodat we eens konden proeven van hun kunnen.


Hoe je van je papieren servet een feestelijke smoking maakt.

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

smoking servet

Ja, ja, ja ik weet het, het is glimmer en glitter en kitsch en bovendien erg cliché. En toch hou ik van de kerstsfeer. Al die lichtjes maken het vroege donker goed. Niet alleen dat, ze maken het ook spannend en veelbelovend. Samen met de mooi ingepakte cadeau's onder de versierde kerstboom, creëren ze de ideale sfeer om de koude te trotseren en je hart te verwarmen aan je geliefde, je gezin en familie. Geruime tijd op voorhand begin ik dan ook met het denken aan mijn tafel: welk tafelkleed, welke accessoires, welk servies en welke servetten.


bulgursalade met aubergine, bacon en spinazie

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

het Smeg koelkastkookboek - Heikki Verdurme
het Smeg koelkastkookboek

Bulgursalade met aubergine, bacon en spinazie We zijn steeds zo druk bezig dat we soms vergeten hoe gezellig het kan zijn aan tafel... Eindelijk eens tijd om naar elkaar te luisteren en onze gebeurtenissen van de dag te kunnen vertellen. En niks zaliger om dat te doen dan bij een zalige maaltijd. Voor mij is alle dagen vers koken voor mijn gezin een must. Maar met een fulltime job zoek ik steeds naar oplossingen om snel een maaltijd op tafel te toveren...Hieronder vind je een recept waarbij je niet veel tijd nodig hebt om het te bereiden, gezond is en toch verrassend lekker...