Volg ons

Madam Bakster gaat open!

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

laura en ik

Als fan van het eerste uur kon ik het niet laten om haar te gaan bewonderen. In de gastblog die Laura Verhulst, alias Madam Bakster schreef voor ons, kan je haar verhaal ontdekken en ook waarom ik voor haar viel als een blok. Wat eerst begon als passie in een achterkeukentje, ik overdrijf een beetje maar je begrijpt me, is nu uitgegroeid tot een heus koffiehuis dat afgelopen weekend feestelijke opende.


Lousbergmarkt, een gezellige overdekte markt met passie voor het product

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

Lousbergmarkt Gent
lousbergmarkt gent

Lousbergmarkt, een gezellige overdekte markt met passie voor het product Als ik op reis ben, probeer ik steeds een lokale markt te bezoeken. En overdekte markten zijn in het buitenland al langer de place-to-be voor passionele foodies. Nog niet zo lang geleden bezocht ik de overdekte markt in Reims waar zowel het gebouw als de koopwaren de max waren. Sinds augustus heeft ook Gent er een (kleine) overdekte markt bij op de Lousbergkaai. Vier lokale bedrijfjes sloegen de handen in mekaar en tonen hun liefde voor authenticiteit, kwaliteit en vakmanschap.


Thaise noedelsoep met scampi’s.

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

thaise boedelsoep door Veerle

Dat heb ik vast van mijn mama, bedacht ik me. Mijn liefde voor koken bedoel ik dan. En niet gewoon koken, zo met vlees en groenten en patatten. Nee, exotisch koken. Liefst zonder patatten en met veel groenten. Als er vroeger vriendjes van mij thuis kwamen eten, werden ze eerst door mij gewaarschuwd ‘ pas op, mijn mama kookt niet gewoon!’. En wat hoor ik zoveel jaren later, dat mijn kinderen en dan vooral mijn jongste, op hun beurt ook vriendjes waarschuwen voor de kookkunsten van hun mama.


groen en roze, niet gek voor een keuken

CATEGORIE: Om graag te zien - en aan te doen, op te zitten, aan de muur te hangen ea

Deel dit artikel

camille styles
chantelle grady

Groen en roze, niet gek voor een keuken Af en toe krijg ik een interieur-noodoproep van een radeloze vriendin... Deze keer ging het om een kleuropfrissing van een keuken. Ze wou graag eens een ‘specialleke’, maar toch ook niet al te raar. Donker was ook niet zo haar ding en wit vond ze maar banaal. Blauw deed haar teveel aan haar oude schooluniform denken en rood was toch een beetje heftig en passioneel voor een keuken ;-)Maar welke kleuren zouden haar keuken dan een hippe en frisse uitstraling geven?Na wat overpeinzingen had ik het gevonden: groen en roze!


Culinair Oostende

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

tafeltje vol

Zoals jullie ondertussen wel weten ben ik een fijnproever. En niet alleen ik, gelukkig ook mijn man. Naast van eten, mooie tafels en lieve vrienden houden we ook van ontdekkingen. Dichtbij of verder weg, maakt niet uit. We gaan gewoon graag op schok.Nu wil het toeval dat ik via de blog en mijn actrice zijn, geregeld aanbiedingen krijg of ik dit eens wil uittesten of dat wil proberen. Natuurlijk ga ik niet op alles in, ik heb er niet steeds de tijd voor en vooral: ik moet er zelf in geloven.
4 Amsterdamned leuke plekken

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

de weldaad
hotel de goudfazant

4 Amsterdamned leuke plekken Het wordt hier stilaan een traditie, onze jaarlijkse trip naar Amsterdam tijdens de kerstperiode en ik kijk er steeds super naar uit! Elk jaar ontdekken we keer op keer nieuwe toffe plekken, het lijkt wel of de stad onuitputtelijk inspirerend is... Gourmands als we zijn, staan er meer restaurants op het to-do-lijstje dan we aankunnen, maar ik verklap je alvast 3 leuke eet/drinkadresjes... En de stylist in mij kan natuurlijk ook niet weerstaan aan een winkel vol hebbedingen, curiosa en servies...


Een mooie dag om even om te kijken.

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

quote

Hoewel ik niets heb met die cliché goede voornemens als minder snoepen, meer sporten, stoppen met roken - ik maak ze constant en verbreek ze even vaak - ben ik er toch voorstander van om af en toe eens stil te staan en achterom te kijken. Om te zien wat je wil meenemen en wat er nu stilaan achter je mag blijven. Het begin van een nieuw jaar lijkt me een hele goede gelegenheid, dus kijk ik om en zie een jaar met vallen en opstaan. Letterlijk en dus ook figuurlijk. Afgelopen jaar ben ik op een berg gebotst en dat kwam serieus hard aan.