Volg ons

Salade van witloof, appel en witte pens

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

Salade van witloof, appel en witte pens

bereidingSnijd de gekookte aardappelen in plakjes en bak ze goudbruin en knapperig in de boter. Zet ze opzij. Snijd de pensen in schijfjes. Bak ze met wat boter in dezelfde pan. Meng de overige ingrediënten voor de salade door elkaar en versier met de schijfjes pens en de gebakken aardappeltjes. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette en besprenkel er de salade mee.Foto's: Heikki Verdurmerecept uit het Smeg koelkastkookboekuitgegeven bij uitgeverij Lannoohet Smeg koelkastkookboek


Antwarpen, de schuunste stad van Vlaanderen.

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

Antwerpen, Brabo

Dat moesten we zeggen van Tanguy, onze gids. Want een portie chauvinisme kan nooit kwaad zei hij. Mensen moeten wat meer fier zijn op hun dorp of stad en land, zei hij. Op een goede manier natuurlijk, met respect en al. Zei hij.Hij heeft gelijk. Niet dat het mijn geboortestad is, maar de stad waar ik nu ondertussen al bijna 30 jaar woon, is wel degelijk vreed schoon. En het erge is, dat ik dat een beetje vergeten was. Zo gaat dat, wat je elke dag ziet, lijkt vanzelfsprekend.


Terracotta is hot

CATEGORIE: Om graag te zien - en aan te doen, op te zitten, aan de muur te hangen ea

Deel dit artikel

lovefromcyprus
lady jotun

Terracotta is hot Aardse tinten heersen al een hele tijd in interieurland, maar wat vandaag vooral opvalt is de terracottatrend. En wow, ik ben fan! Denk aan kaneel, roest, roze, oranjerood, bordeaux... Geef jouw interieur een mediterraans tintje en gebruik terracotta elementen zoals tegels, aardewerk, potten, verf, behang, kussens enz. Zo krijgt je nest een gezellige en warme boost, en dat willen we toch allemaal?


Mijn romantische Valentijnstafel.

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

Veerle Dobbelaere's Valentijn

Je weet het ondertussen al, ondanks mijn aversie tegen dat commercieel gedoe met hartjes en chocola en frulletjes, ben ik toch een fan van de liefde. Niet alleen dat, ik hou ook van lekker eten én een mooi gedekte tafel. Dus laat ik 14 februari toch liever niet zomaar voorbij gaan. Niet dat we ons uitsloven voor elkaar en onze liefde hoeven te bewijzen met dure cadeau’s en dito etentjes. Nee, we maken het gewoon extra gezellig. Iets vroeger die laptop dicht, iets meer dan het dagelijkse jeanske, en wat extra aandacht voor die tafel. Voor NEST magazine dekte ik mijn meest romantische tafel en ik deel ze graag nog eens met jullie.


Valentine Eton mess

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

valentine eton mess

Valentine Eton mess Als ik aan de liefde denk, zie ik rood en zoet... En een portie slagroom maakt het compleet! Deze zalige zonde is in een handomdraai klaar en mijn ventje is er gek op, dus voor Valentijn krijgt hij een royale portie ;-) En de meisjes en hun lief mogen ook gerust meegenieten, dus ik maak een tikje meer... want 's anderendaags is het toch ook nog een beetje Valentijn, of niet? En, och ja, de dag erop, ook nog een beetje... want van liefde kan je nooit genoeg krijgen, niet?Bon, ik maak dus een kom voor 12 personen ;-)


Hoe belangrijk het is om even stil te staan.

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

alain en ik

Wat ben ik toch een dikke, vette gelukzak! Vorige week heb ik weer 32 mensen mogen helpen om met meer passie, goesting en kennis van zaken te spreken voor een publiek. Een geweldige, erg intensieve drie dagen van vallen en opstaan. Met iedere vezel van mijn lichaam smijt ik me erin en ben heel alert op wat nodig is om groep dappere deelnemers verder te helpen. Mijn rugzak gevuld met kennis die ik gedurende 30 jaar op een podium verzamelde, gooi ik in de groep om hen door te geven wat ik zelf leerde, met vallen én opstaan.


kurk is terug

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

the marble fox
adaism

kurk is terug Ik vind het zalig om te onderzoeken welke trends er zoal heersen en dan vooral in de interieurwereld. Zonder deze klakkeloos te moeten volgen, bepalen die toch een beetje hoe we ons huis inrichten. Een trend die me vooral opviel is kurk. Kurk is aan een echte come-back toe en maakt je huis warmer en gezelliger en geeft textuur. Bovendien heeft kurk nog een prima troef: ze is geluidsdempend!Vloeren, wanden, krukjes, onderzetters, vazen, lampen, je kunt het zo gek niet bedenken of kurk kan erin verwerkt worden. Kurk combineert mooi met keramiek, glas, metaal, wol...