Volg ons

Easy Vegan met Julie

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

easy vegan met Julie
easy vegan met Julie

Easy Vegan met Julie Het leuke aan mijn job is dat ik zo af en toe een feestje kan meepikken... Gisteren was het bijvoorbeeld de boeklancering van Julie Van den Kerchove en Simon Matthys. Twee supertoffe, gedreven en inspirerende mensen die hun tweede boek uitbrachten en waarvoor ik de vormgeving mocht doen. The place to be was Story Urban Deli Shop in Antwerpen waar de twee een interessante kookdemo gaven en waar iedereen dan mocht proeven van de heerlijke gerechten. Bovendien scheen de zon en was het zalig genieten op het terras met een frisse ijsthee of rosécider. Julie ontdekte tijdens haar studie de kracht van een plantaardige levensstijl. De klierkoorts waar ze voordien zoveel last van had, kreeg ze daardoor onder controle en ze had terug pakken energie om te genieten van het leven. Dankzij Raw food en de vegan keuken slaapt ze beter en voelt ze haar frisser. Ik ben alvast jaloers op haar prachtige huid en glanzende haar ;-)In haar boek Easy Vegan met Julie gaat haar focus uit naar pure, echte voeding die je lichaam goed doet. Groenten, fruit, zaden en noten. Geen ingewikkelde of tijdrovende recepten en alle ingrediënten zijn verkrijgbaar in een gewone supermarkt. Graag deelt ze alvast een recept met ons hieronder! Kijk zeker ook eens naar hun site (www.julieslifestyle.com) waar je terechtkunt voor gratis recepten, rawfoodworkshops, e-books en rawfoodcatering. In ieder geval word je snel begeesterd door deze twee passionele mensen!Veerle & Ka verloot ook een boek als je hieronder schrijft waarom je graag zo'n exemplaar zou willen!


Wat hou ik van de mens!

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

masterclass inspirerend spreken

Echt waar. Ondanks alle negatieve berichten en rare gebeurtenissen met clowns die regeren, bommen die ontploffen, dieren die mishandeld worden, ..... hou ik van de mens. Niet alleen in theorie, vooral in de praktijk. En wat ben ik dankbaar dat ik dat geregeld aan den lijve mag ondervinden! Ik verklaar me nader: mijn 31 jaar ervaring op een podium geef ik door als coach tijdens een masterclass Inspirerend Spreken die ik op gezette tijden geef. En daar ben ik telkens weer ontroerd door hoe mooi mensen zijn.


Breng wat terrazzo in huis!

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

marie sixtine hotel
coolmachineconceptstore

Breng wat terrazzo in huis! Fun, confetti, glamour... deze vrolijk gespikkelde terrazzo-trend is gewaagd en vrolijk maar blijft toch stijlvol! De comeback van terrazzo werd eind 2016 al voorspeld door de trendwatchers en duikt nu meer en meer op. Oorspronkelijk werd terrazzo gemaakt uit restmateriaal van marmer en graniet of glas- en metaalsnippers die gegoten werden in beton. De trend zet zich niet alleen verder in vloeren, aanrechten of badkamermeubels maar ook in stoffen, behang, stationary en juwelen...In ieder geval word ik blij van zoveel spikkelgeweld!


Een gelukkige geluksdag voor iedereen.

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

geluk zit in een klein hoekje

Omdat het vandaag International Day of Happiness is, kan ik het niet laten iets te schrijven over geluk. Ik hoorde vanochtend op de radio dat in de richting van het Noorden men gemiddeld genomen gelukkiger is. Op nummer één vinden we Noorwegen, maar ook Denemarken, IJsland en Finland scoren hoog. Afrika daarentegen wacht nog steeds op meer geluk en ook in Amerika gaat het geluksgevoel naar beneden. Wij krijgen een welverdiende 17 de plaats. Niet slecht zou ik denken, doch in dit geval kan het nog beter. Dus stel ik mezelf een vraag: hoe kan IK helpen ons geluksgevoel te verhogen?


15 ideeën voor een lenteproof interieur

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

ma maison blanche

15 ideeën voor een lenteproof interieur Ik kijk naar buiten en ik zie grijs. Maar na die zonnige dagen deze week heb ik de smaak te pakken en is het tijd om wat lente naar binnen te nemen. Met wat eieren, wat knutselgerief en een paar bloesemtakjes kom je al een heel eind. Want remember: less is more!Hieronder volgen 15 foto's met veel lente-inspiratie!


Wat meer uitleg over mijn nieuw concept, De gasten van Veerle.

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

De gasten van Veerle

Dit jaar word ik 50, op 30 juni om precies te zijn. Eerlijk gezegd kijk ik er naar uit. Een speciale leeftijd vind ik het, cool zelfs. Of mag je dat woord niet meer gebruiken als je bijna 50 bent? ☺Dat soort vragen ....daar ben je dan vanaf. Want op je 50ste ben je oud genoeg om zelf te beslissen wat mag en wat niet. Op je vijftigste heb je wel één en ander verzameld aan kennis, ervaringen, wijsheid.Dus vond ik het de geschikte leeftijd daar ook iets mee te doen. Mijn passies te bundelen om ze te kunnen delen.


Frisgroene erwten-muntsoep

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

erwten-muntsoep

Frisgroene erwten-muntsoep Nu de zon eindelijk komt piepen, begint de lente te kriebelen. En deze zalige, groene erwtensoep is een geknipt lentesoepje! De verse muntblaadjes geven het een frisse toets. Ze smaakt heerlijk en mocht er toch nog een restje overblijven (wat ik betwijfel ;-)) kun je die perfect koud opdienen in kleine glaasjes voor bij de zondagse apero!


Ik zie ik zie wat jij niet ziet.

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

dubai @ morning

Terwijl je dit leest ben ik in Dubai aan het werk. Zo voelt het niet maar dat is het eigenlijk wel. Samen met Carl van de Velde en zijn team trekken we jaarlijks met een groep ondernemers naar hier om hen te helpen hun plannen waar te maken. Ongelofelijk fijn om aan mensen te trekken en te duwen zodat ze kunnen groeien, op alle mogelijke vlakken. Terwijl ik dit schrijf kijk ik naar buiten en zie een indrukwekkende skyline, waar er nog niet eens zo lang geleden gewoon woestijn was.


15 keer een ‘botanical wall’

CATEGORIE: Om graag te zien - en aan te doen, op te zitten, aan de muur te hangen ea

Deel dit artikel

karwei.nl

15 keer een ‘botanical wall’ Tropische palmen, gedroogde bloemen, gekleefde plantenblaadjes, een kader van mos, pagina's uit een botanische gids, een woud in aquarel, souvenirs uit een herbarium... je kunt het zo gek niet bedenken en laat je fantasie maar de vrije loop... als het maar groen is want GROEN is mooi, rustgevend en harmonisch.