Volg ons

9 keer herfst in huis

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

booksimplehome

Breng in een wip een tikje herfst in je interieur… Vliegen de seizoenen ook aan een recordsnelheid aan je voorbij? Sta je er ook nog nauwelijks bij stil hoe de natuur verandert? Misschien is het dan wel leuk om een stukje ‘buiten’ naar binnen te halen. Tuurlijk is het quasi onmogelijk om elke 3 maanden je hele interieur volgens de seizoenen te restylen, maar hieronder geef ik je 9 tips om met een minimum aan budget en tijd toch een tikje herfstsfeer binnen te halen...

01/ kussens in herfstkleuren. Hou je ook zo van die warme kleurnuances van herfstbladeren? Haal een paar nieuwe kussens in huis en je creeërt in een handomdraai een cosy, warme sfeer. Dit seizoen is fluweel heel hip. In vergrijsde tinten geeft dit een mooi en zacht effect.

k- joy and folkfibers.com
modishstore.com en decouvrirlendroitdudecor.blogspot.fr
foto's: K-Joy op Flickr, www.folkfibers.com, modishstore.com en decouvrirlendroitdudecor.blogspot.fr02/ voor al wie zin heeft om wat te knutselen... Raap wat mooie herfstbladeren tijdens je volgende wandeling en maak er een slinger of mobile van, bespuit ze met glitterverf, of hang ze tussen je kerstverlichting. Ook met maïskolven kun je leuke slingers maken, ideaal om je terras op te fleuren.

Style-Files.com and finelittleday.com
bhg and lauren conrad
foto's: Style-Files.com, finelittleday.com, bhg en Lauren Conrad03/ haal een bloemeke in huis. Geef je huis wat kleur met een fleurig boeket in de warme tinten van de herfst. Rood, bruin, oranje… Zelf ben ik zot van dahlia's, dat zijn zo gezellige, bloemen met zo'n kleurrijke uitbundigheid dat je er vrolijk van wordt.

aialahernando, ameblo, elizabethannedesigns & organized-clutter.tumblr
foto's: aialahernando.com, ameblo, organized-clutter.tumblr en elizabethannedesigns.com04/ zeg het met veren. Fazantenveren meer bepaald. Maak een bohemienhanger, leg ze onder een stolp of steek ze in een vaas. Dikke pluim voor jou!

due-home.com, Liebesbotschaft, 52flea.blogspot.be en lapetitefabriquedereves.blogspot.de
foto's: due-home.com, Liebesbotschaft, 52flea.blogspot.be en lapetitefabriquedereves.blogspot.de05/ rozenbottels of Ilextakken.
 Simpel. Makkelijk. En o zo mooi. Wel redelijk prijzig maar als je ze niet in water zet, verdrogen de bottels of besjes en gaan ze een tijdje mee…

atelierrueverte.blogspot.fr en leffinteriorstyling.com
foto's: atelierrueverte.blogspot.fr en leffinteriorstyling.com06/ Een rost blaadje… heeft veel mogelijkheden ;-) Versier er notaboekjes mee, schilder ze en pimp er je tafel mee of maak een grappige collage voor je kids.

rachelwhiting.co.uk en handmadecharlotte.com
foto's: rachelwhiting.co.uk en handmadecharlotte.com07/ Vruchten en noten. Leg wat kastanjes in een schaal, verf de dopjes van wat eikels of een pompoen, maak een stilleven van bessen... En vergeet niet: de mooiste dingen zijn gratis.

rusticmeetsvintage.tumblr.com, homeandgarden.nl, harpersbazaar.com en BaumschmuckBaste
foto's: rusticmeetsvintage.tumblr, homeandgarden.nl, harpersbazaar.com en BaumschmuckBaste08/ Candlelightdinner. Niks gezelliger dan kaarsen. Maak eens kandelaars van appels, berkenstronken, keien of walnoten… voor een aparte, warme uitstraling.

thechicsite.com, this-is-the-thyme.tumblr.com, candimandi.typepad.com en architectureartdesigns.com
foto's: thechicsite.com, this-is-the-thyme.tumblr.com, candimandi.typepad.com en architectureartdesigns.com09/ Kruidige geuren. Het aroma van kruidnagels, kaneel, steranijs, sinaasappelschillen, appels. Heerlijk herfstig en huiselijk!

dessertsforbreakfast.com en homedit.com
foto's: dessertsforbreakfast.com en homedit.com

Katrien Van de Steene