Volg ons

Achter de schermen bij Florina.

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

opening

Negen maanden zwanger zijn en je heel de tijd afvragen hoe dat wonder in je buik er zal uitzien bij geboorte. Ken je dat? Zo voelt een boek maken ook een beetje. Een klein beetje geef ik toe. Vooral het bevallen gaat een pak vlotter en als het goed is stukken minder pijnlijk. Maar je begrijpt wat ik bedoel: vol verwachting klopt je hart. In dit geval het mijne. Want je kan heel hard werken en er je ziel en zaligheid in leggen, het blijft bang afwachten of je lezers hetzelfde zullen denken en voelen.
Dus kijk ik met trillende benen en veel hoop uit naar aanstaande donderdag 17 september. Want dan wordt mijn baby geboren. Niet alleen komt “Te gast bij Florina” dan in de winkels te liggen en kunnen jullie hem geven of krijgen, ook mijn vrienden en familie en vooral ikzelf houden voor het eerst een exemplaar in handen. En dat is bijzonder spannend...

itv
Maar, er is goede hoop. Ik heb al bezoek gekregen van Het Laatste Nieuws, die zo enthousiast waren bij het zien van de eerste beelden die de uitgeverij vrijgaf, dat ze onmiddellijk een afspraak maakten om bij mijn thuis een reportage te maken en me de pieren uit de neus te vragen over het hoe en waarom van Florina.
En dat gaat ongeveer zo: op een vroeg uur (half negen ongeveer in de vakantie) staat er een ploeg aan je deur: een fotograaf, journalist, make-up artieste en iemand die wat productie doet. Eerst wordt het interview afgenomen terwijl de fotograaf mijn huis scant met een kennersblik, op zoek naar de meest fotogenieke hoeken en kanten. Na het getetter dat heel vlot ging want nogal wat gemeenschappelijke interesses, moet ik in de schminkstoel. Om een mooiere, lees fotografisch interessantere, versie van mezelf te worden.
Aangezien ik om 8u30 ’s morgens nog niet in een styling mood ben, moet er eerst gekozen worden wat ik aan zal doen voor de foto’s: sober, stijlvol en toch kleurrijk. Gelukkig heb ik wel een en ander hangen in mijn kleerkast ☺.

licht en al
En dan zijn we er klaar voor: licht wordt van alle kanten bijgehaald met reflecterende panelen, ik strijk mijn gezicht in de vriendelijkste plooi en er wordt serieus wat afgeklikt (hoe deden we dat alweer in het analoge tijdperk vraag ik me af).
Aangezien de hond een erg belangrijke rol speelt in ons gezin en hij een prominente plaats kreeg in het boek (hij staat op de cover), moet ook hij in beeld. Met wat getrek en geduw en vooral met behulp van hondenkoekjes, poseert ook hij als een ster.

stitch
En na enkel uurtjes is mijn huis een grote rommel en de reportage klaar voor publicatie op 26 september. Met plezier neem ik afscheid van deze toffe ploeg en kijk al uit naar een geslaagde reportage. Eentje die mensen raakt en ze aanzet om onmiddellijk naar de dichtsbijzijnde boekwinkel te hollen en een aantal exemplaren van Florina in huis te halen.
Om te hebben en vooral om weg te geven. Jiha!

Veerle Dobbelaere