Volg ons

Bezinnen met planten.

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

DECOR PLANTEN 1

Oh, had ik maar wat meer tijd! Wat ik dan eigenlijk wil zeggen is dat ik zou willen leren om mijn tijd beter te beheren, meer te kiezen wat ik wil doen, vaker te kiezen voor dingen die me energie geven... hoewel ik soms niet goed weet wat dat dan precies zou mogen zijn.
Een nadeel van mijn immer groot enthousiasme is dat ik bij heel veel projecten die me voorgesteld worden en bij vele mensen die ik ontmoet, denk: “Oh, wat een geweldig project, de moeite waard om mee te ondersteunen”. En voor je het weet staat je agenda vol met interessante projecten en dito mensen.
Op zich niets mis mee, alleen... ik krijg het allemaal niet rond. En dan moet ik gaan kiezen en dan twijfel ik wat de juiste keuze is en dan weet ik het allemaal niet meer goed en daar word ik dan weer moe van. Met als resultaat, heel soms, dat ik dan maar niets meer doe. ☺
Tot ik stilsta en eens diep nadenk: waar heb ik nu eigenlijk zin in. Echt zin in. Los van mijn agenda en mijn afspraken en al die mogelijkheden.
Bijna altijd kom ik dan uit op iets doen met mijn handen. Even de tijd vergeten en freubelen zoals een kind. Prutsen dat het een lieve lust is. Met aarde, klei, zand, schaar, papier, pen, ...noem maar op.
De enige vereiste is dat er iets uitkomt waar ik helemaal blij van word. Iets van mij, iets uniek. Iets mooi ook, tenminste iets dat ik mooi vind (mijn man denkt daar soms anders over). Dat maakt me blij.
En ik ga er voor het gemak even vanuit dat het ook jullie blij zal maken. De handen uit de mouwen steken, iets van nul maken en er dan verdomd fier op zijn. “Kijk eens mama, wat ik getekend heb”, in die stijl. ☺
Het begint met de zoektocht op internet (vroeger waren dat massa’s magazines die ik bijhield) om inspiratie op te doen. Dit keer viel mijn oog op planten en oud servies. Zoals jullie misschien weten heb ik iets met oud servies, ik wijd er een stukje aan in mijn boek ‘Te gast bij Florina’, en hou ik van groen. Dus spring ik op mijn fiets en ga op zoek naar oude kopjes op trommelmarkten, kringwinkels en andere tweedehandsgelegenheden. Eenmaal gevonden wat ik zoek, passeer ik langs de plantenwinkel om de vulling in te slaan. Aangezien ik niet gezegend ben met groene vingers, zijn vetplanten of cactussen ideaal voor mij.
Thuis ga ik vrolijk aan de slag met aarde, planten en kopjes.
creatief planten 1
creatief planten 2
Tot die vervolgens trots staan te blinken op mijn salontafeltje. Dan is mijn rust weergekeerd en kan ik genieten van wat ik eigenhandig gemaakt heb. Met een kop koffie en een stukje chocola natuurlijk, wat dacht je. ☺
decor 2

Veerle Dobbelaere