Volg ons

Creatief met bokaal en bladeren.

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

bokalen

Ik hou van licht en warmte en gezelligheid en kaarsjes. Ik weet het, ik weet het, het is wat melig en ook heel cliché en toch hou ik ervan.
Wat meer is, ik hou ook van de herfst en de kleuren die ze met zich meebrengt. Vijftig tinten bruin zou je kunnen zeggen. ☺
Dus stel je voor hoe ik op een herfstige zondag na een wandeling met hond, man en als ik heel hard aandring kinderen, thuiskom: dan ga ik aan de warme chocomelk met een koekje voor de kinders en aan de aperitief (na 16u tenminste) voor ons. Met een dekentje natuurlijk, absoluut onze pantoffels aan en een dikke wollen trui boven een trainingsbroek. Sjofel, zeker. Comfortabel nog meer. En op een zondag mag dat. Correctie: dat moet! En kaarsjes. Ah ja! Overal kaarsjes! Want dat hoort er nu eenmaal bij, bij dat zondags herfstig gezellig wezen. Omdat ik grote fan ben van recycleren en aan de slag gaan met wat er is, maak ik mijn eigen kandelaars.
Weggooien vind ik heel vaak zonde dus spaar ik alles wat mogelijkerwijs ooit van pas zou kunnen komen. Ik hou gewoon bij wat ik mooi vind, en aangezien ik geneigd ben wel overal schone dingen te zien, is dat nogal veel. In ieder geval, bokalen in alle maten en gewichten gaan hier zelden de deur uit. Ofwel herbruik ik ze om confituur, mayonaise, augurken (zelf) in te maken, ofwel gebruik ik ze als vaas of kandelaar.
herstbladerenVerder kan ik oprecht gelukkig worden tijdens de ochtendwandeling met mijn Franse buldog Stitch als we ons een weg banen door vers gevallen bladeren. Heb je enig idee hoe prachtig dat is, al die kleuren?! Ik weet het, het klinkt belachelijk enthousiast (althans volgens mijn kinderen), maar ik vind het magnifiek. Dus kom ik geregeld thuis met een paar prachtexemplaren in bruin of gevlekt rood die ik bewaar en eventueel droog tussen kranten om later iets mee te doen.
tuin hand bladerenWat heb je nog meer nodig: kleurig touw, een lijmpistool en plezante stickers (deze zijn van mijn eigen design label Clodette). Hoe ga je te werk: Je kleeft de (gedroogde) bladeren met het lijmpistool rondom de glazen pot. Eens ze droog zijn, bind je er een paar maal het touw rond dat je vast zet met een sticker.
benodigheden 2Theelichten erin, et voilà: meligheid alom!
collage kandelaars

Veerle Dobbelaere