Volg ons

Creatief met wc-papier.

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

armbanden

En ook met je kinderen. Ik beken: ik ben niet het type mama dat op handen en voeten met mijn zevenjarige dochter uren met de poppen speelt. Een gezelschapsspel vind ik de eerste maal zalig om te spelen en laat ik met plezier een van mijn kinderen winnen, de tweede keer speel ik het al met iets minder enthousiasme, de derde keer probeer ik te beargumenteren waarom het toch echt beter is dat ze een andere speelpartner vinden of dat ‘kleuren toch ook plezierig is en je kan het lekker alleen doen’ en de vierde maal zeg ik resoluut ‘Nee, mama’s dienen niet om heel de tijd hun kinderen te entertainen’. Kinderfeestjes zijn dus niet mijn ideale invulling van een vrije zaterdagmiddag ...
Je voelt me al komen: ik ben blij dat mijn kinderen stilaan volwassen worden en hun eigen feestjes entertainen. ( al heb ik af en toe flink heimwee naar de tijd waar ze nog jong en onschuldig waren ☺)
Gelukkig kan ik dan genieten van de twee kleine spruiten van mijn zus, waar mijn man en ik meter en peter van zijn.
veerle/ indraDus voor haar en alle andere mama’s die wat inspiratie nodig hebben tijdens deze vakantie schreef ik een stukje dat ook op deze inspirerende blog verscheen: creatief met wc–papier. Ook in mijn boek hou ik een warm pleidooi voor minder afval en bedenk ik zoveel mogelijk plezante dingen om te doen met wat je normaal weg zou gooien. Toiletpapier rolletjes zijn wat dat betreft erg dankbaar: ze kosten niets en worden in een 7 koppig gezin als het mijne aan de lopende band geproduceerd. Ik bewaar ze dan ook in een doos tot de tweeling langskomt of ik mijn zus te hulp schiet als creatante bij een kinderfeest. En dan maken we armbanden van papier. Niet alleen zijn de kinderen er een tijdje zoet mee, ze zien er ook erg leuk uit.
Indra tekent

  • Wat heb je nodig:
  • Lege rolletjes wc papier, minstens zoveel als er kinderen zijn en liefst wat extra.
  • Kleurpotloden of stiften.
  • Schaar
  • Masking tape ( optioneel)

Hoe maak je ze:

Je laat de kinderen voorzichtig een tekening maken op een rolletje. Wees niet te rap tevreden en laat hen een tafereel uit hun lievelingsboek of – film tekenen, een figuur waar ze gek op zijn, je huisdier, het gezin...kortom spreek hun fantasie aan en laat ze dat zo goed mogelijk uitwerken. Je kan ook werken in thema’s, die je dan verder gebruikt in de rest van de festiviteiten. Als ze klaar zijn én jij bent content, mag de rol aan de achterzijde doorgeknipt worden. Dan rond je de hoeken af en schuift over hun arm van de trotse ontwerper.
Voilà, de kinderen trots, de mama’s content en het milieu een stukje lichter!
armbanden zonder kidsfoto's Karen van Winkel

Veerle Dobbelaere