Volg ons

Een stukje van mezelf.

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

kringwinkel

Ik geef graag. Liever dan te krijgen. En nog het liefste van al iets persoonlijk. Het hoeft helemaal niet duur of ingewikkeld te zijn, als het maar iets oprecht is. Een stukje voor jou van mij. Toen de vraag kwam van de kringwinkel of ik mee wou doen aan de actie ‘ een stukje van mezelf’, aarzelde ik geen moment op er op in te gaan. Als kring – en andere tweedehandswinkel verslaafde doe ik niets liever dan rondneuzen tussen afgedankte spullen en mijn fantasie loslaten op wat ik er allemaal mee zou kunnen doen. Het was dus erg moeilijk kiezen om er slechts 1 idee uit te pikken.

meisje frutselsAangezien ik ook niet vies ben van een dosis goede kitsch, besliste ik te gaan voor beeldjes. Daar zijn er een hoop van te krijgen en er zitten heel erg schattige tussen. Die je hoort roepen: ‘ Neem me mee, alsjeblief, ik beloof dat ik erg mooi zal staan op je kast’. Die lokroep kan ik dus niet weerstaan. En neem ze mee. Diegene die spreken weliswaar.

goudverfEn dus kom ik thuis met een schattig meisje, een elegante dame en ( hoe kan het ook anders want ik spaar ze) een engeltje. Het meisje geef ik een laag witte verf en stift haar lipjes rood, de dame krijgt een welverdiende laag goud en het engeltje laat ik ongeschonden.

dame en tafelAh ja, ik vergat nog te zeggen dat ik me niet kon inhouden en er ineens een tafeltje bij kocht. Stel dat diegene aan wie je geeft geen plaatsje heeft, krijgt die dat er gewoon bij. Ook in het goud gespoten is dat de ideale basis voor je tafereeltje. En als alles wat je wil een likje verf heeft kan je gaan spelen: je kan 1, 2 of 3 stuks laten meespelen in je tafereeltje...volledig naar eigen keuze want dat is het plezante, je volgt je eigen gevoel en geeft dat door aan een ander.
Ik weet zeker dat de ontvanger, in mijn geval mijn zus, er erg blij mee zal zijn.
Veel plezier met jullie jacht op engeltjes en ander schattigs!
En zalig kerstmis!

tafereel

Veerle Dobbelaere