Volg ons

Een welriekende scrub – om cadeau te geven.

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

HOME MADE SCRUB

Een smeerbaar cadeau, dat klinkt toch plezant?! En dus deed ik inspiratie op bij Natalie Schrauwen, één van de foodies waar ik mee samenwerk voor De gasten van Veerle.
Haar zus en zij houden van de natuur en buitenspelen, dat is zo met de paplepel ingegeven vertelde Natalie me. Als herborist weet ze als geen ander wat eetbaar is en wat niet, wat effect kruiden hebben voor binnen – en buitenkant. En aangezien het oog ook wat wil, smeer ik al eens graag aan mijn buitenkant. En al helemaal wanneer het ook goed is voor de omgeving en er geen plastic en andere rommel inzit.
Bovendien hou ik wel van cadeautjes geven, alleen heb ik het wat moeilijk met nóg meer spullen. Ik wil net wat minder hebben, om wat meer ruimte te creëren in mijn hoofd. Om wat meer met mijn handen bezig te zijn, zonder te hoeven opruimen. Ook geef ik graag iets persoonlijk, iets wat ik heb uitgezocht speciaal voor jou. Ideaal dus, zo’n eetbaar of, in dit geval, smeerbaar cadeau!

scrub met zeezout
Ik maakte de scrub met suiker, kokosolie en hibiscus. In het boek Kitchen Lab, een handboek voor de thuisdrogist, staat dit recept met rozenblaadjes maar aangezien ik die niet kon vinden, besliste ik dat gedroogde hibiscus blaadjes ook goed zouden zijn. Als je het kan drinken, kan je het smeren ook.

homemade cadea
Zo staan er nog heel veel producten in het boek. Allen zonder schadelijke chemische stoffen, met een kleine ecologische voetafdruk en vooral heel plezant om te maken. Geniet ervan!

Veerle Dobbelaere