Volg ons

Hippe pakjes

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

hippe pakjes fun
hippe pakjes fun

't is weer die tijd van het jaar... de periode dat we hopen pakjes maken en krijgen. Meestal is het in de winkels nu zo hectisch dat er nauwelijks tijd kan besteed worden aan toffe verpakkingen. Nochtans is iemand verrassen met een apart cadeau sowieso erg leuk, maar een originele verpakking maakt het helemaal af! En dat kun je ook gewoon zelf... Samen met goede vriendin Stefanie Faveere had ik het plan om verschillende toffe inpakideetjes te maken, te fotogaferen en vorm te geven tot een boekje: ‘Hippe pakjes’, uitgegeven bij Lannoo. Dat was zo leuk om te doen, we kregen er maar geen genoeg van. Babbelen, prutsen en eens heerlijk met je handen dingen maken, wat een verademing tijdens onze soms stressy job. Stefanie is een steengoede fotografe en samen hebben we al veel projecten mogen inblikken voor uitgeverij Lannoo. Stefanie zorgt voor de foto's en ik neem dan de styling en de vormgeving voor mijn rekening.

hippe pakjes

In dit crea-boek krijg je stap voor stap uitgelegd hoe je je presentjes kunt pimpen met eenvoudige materialen en technieken. Hip, stijlvol of speels, pakjes geven is nu nog leuker! En omdat ik graag cadeautjes geef, heb ik een boekje opzij gelegd voor één van jullie. Als jullie onderaan dit artikel een reactie schrijven waarom jullie graag het boekje willen winnen, pik ik er een winnaar uit en stuur ik het boekje op.

Hieronder verklap ik twee tips uit het boekje!

hippe pakjes goud

1/ mr. goldfinger
Heb je niet zoveel budget, maar wil je wel imponeren? Met goud en natuurlijke accenten geef je je cadeau de nodige bling bling. Ready to impress?

NODIG:
zwart, goudkleurig en met natuurelementen bedrukt inpakpapier, schaar, plakband, beige touw, zwarte raffia, wit keukentouw, blaadjes, bloemen, bessen, varens en denappels..., spuitbus met goudverf, oude kranten

Leg de oude kranten op je balkon of op het gras. Spuit de blaadjes, de denappels, de bloemen en de bessen in goud en laat goed drogen. Verpak je cadeau met het papier en doe er een lint, touw of raffia omheen. Versier met de goudkleurige schatten.


hippe pakjes fun

confettipakje

Jaaaaaah, ’t is feest en de gelukkige zal het geweten hebben! Als het feestvarken het cadeautje uitpakt, krijgt hij/zij er een confettiregen bovenop ;-) Fun gegarandeerd.

NODIG:
wit inpakpapier, cellofaanpapier, schaar, plakband, gekleurd papier, glitterpapier, perforator, pailletten

Pak je cadeau in met het witte papier. Perforeer uit het gekleurde papier zoveel mogelijk confetti. Knip driehoekjes uit het glitterpapier. Pak nu het cadeau opnieuw in, maar ditmaal met het cellofaanpapier. Plak één zijde vast en giet langs de open zijde de confetti en de pailletten tussen de twee lagen. Maak nu de andere kant dicht met plakband. Schud zodat de confetti zich mooi verspreidt.

TIP: als je er tegen opziet om zelf de confetti te maken, kun je ook kant-en-klare kopen.

Katrien Van de Steene