Volg ons

Hoe geef ik mijn paastafel extra kleur?

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

kleurige paastafel

Aangezien ik niet katholiek ben opgevoed, heb ik niet echt iets met Pasen. Dan bedoel ik in de christelijke zin, waar Pasen één van de belangrijkste feesten van het jaar is. Natuurlijk is het prima dat Jesus uit de dood is opgestaan, ik gun iedereen zijn herrijzenis en vind het ook een heel inspirerend verhaal, alleen vieren wij dat niet.
Wat wij wel vieren is de liefde (misschien is dat wel hetzelfde). Wat dat betreft kunnen er niet genoeg gelegenheden zijn. Want we zouden in alle drukte bijna vergeten, maar ik hou van mijn gezin en zij houden, dat hoop ik dan maar, ook van mij.
En af en toe wil je dat laten zien. Door samen te eten bijvoorbeeld. Eten met dat ietsje meer. Feestelijk eten. En daar hoort natuurlijk een dito tafel bij. Dus haal ik mijn knutselspullen nog eens uit de kast en laat me gaan.

workshop
Of nee, de eerlijkheid gebied me om te verklappen dat het een beetje anders is gegaan. Zoals Katrien onlangs vertelde, hebben we een workshop gegeven voor vrijwilligers in Oostende. Het thema was tafeldecoratie en aangezien Pasen voor de deur stond, hebben we rond dat thema gewerkt. Zodat wij plezante dingen konden verzinnen om aan ons publiek mee te geven, én ze later zelf konden gebruiken. Win – win noemen ze dat. ☺
details
In ieder geval ging ik voor kleur aan tafel. Mijn fleurigste wol zocht ik bij mekaar en wikkelde daar mijn bestek mee in. Mijn lege flesjes haalde ik uit de kast, maakte ze schoon, omwikkelde ze met dezelfde wol en gebruik ze als origineel glas, natuurlijk met een gekleurd rietje.
Ik kocht servetten in roze en blauwe dots en plooide daar een heuse paashaas in. Dit heb ik wel een paar keer moeten oefenen en je hebt er een flinke portie geduld voor nodig, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Ook zocht ik bloembollen die ik met een iets dikkere wol omwikkelde.. Als je de wortels eerst in vochtige watten wikkelt, kunnen ze nog een tijdje verder.
Strooi er dan een flink paar handen gekleurde chocolade eitjes bij, ga voor een tafelkleed met een kleurtje en geniet met volle teugen van de reactie van je gasten!

Veerle Dobbelaere