Volg ons

Inspiratie voor een zomerse tafel.

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

wilde bloemen

Wat hou ik van onze tuin. Bescheiden van afmetingen weliswaar, maar o zo groen. De tuinen achter ons zijn immens en wij profiteren mee van al die bomen zodat het lijkt alsof we ergens op 'den buiten wonen' in plaats van hartje stad. Een beetje warmte  is al genoeg om gans ons hebben en houden te verplaatsen naar het terras. Wat een plezier dus toen afgelopen weekend eindelijk dat zonnetje scheen, en we de eerste bbq van het jaar hielden.
Mijn handen jeukten en ik wou niet alleen bijzondere salades bij ons vlees, maar ook een feestelijke tafel. Want zo zijn we dan ook wel weer, we grijpen elke gelegenheid voor een feestje met beide handen aan.
Dus stopte ik de snoeischaar in mijn handtas, sprong op mijn fiets en ging op zoek naar bermen vol wilde bloemen. Om terug te komen met een fietstas gevuld met gele, groene, en witte exemplaren. 
Mooi en helemaal voor niets!
Die stopte ik in 2 grote blikken ( zoals jullie ondertussen weten spaar ik zowat alles), en maakte kleine boeketjes om mijn servetten mee te omwikkelen. Daarvoor gebruikte ik mijn gewone keukentouw. Een gekleurd tafelkleed, de borden van mijn metje met een vrolijke rand, en voilà, de tafel is klaar.
Er naar kijken alleen al maakt je blij. 

tafel geheel
boeketje
servetten
Ik verdween in de keuken voor een heerlijke tomatensalade, geïnspireerd door Ottolenghi, een salade van watermeloen, feta en munt, en een mengeling van babyspinazie, avocado en rode besjes. Super lekkere salades die naast gezond ook nog perfect passen bij mijn tafel. de mayonaise maak ik zelf met veel verse kruiden en leng aan met wat yoghurt.

tomatensalade
watermeloen en spinazie salade
Mijn man, die gaat aan het bakken. En de hond, die hoopt dat er iets van de tafel valt...

Alain @ BBQ
Stitch

Veerle Dobbelaere