Volg ons

Inspiratie voor je paastafel.

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

Mijn paastafel

Zoals je weet hou ik van mooie dingen. Mooie woorden, mooie gebaren en ook mooie spullen. Een mooie tafel is dus een must, vooral als ik gasten heb. En zoals je weet hou ik er van om mensen te ontvangen en ze iets te geven. Mooie gedachten, inspiratie, bewustzijn, kennis,...of soms gewoon ook lekker eten in goed gezelschap. Zo gaat dat meestal met vrienden en familie. ( ze zouden me zien afkomen met mijn gecoach)
Voor Nest magazine mag ik elke maand mijn tafel dekken, en daar hou ik enorm van. Zowel van het bedenken als op zoek gaan naar de juiste spullen, als het knutselen en frullen. Om dan helemaal fier als een gieter klaar te zijn als Bieke aankomt voor de foto's.

MIJN OPPERBESTE PAASTAFEL
Deze maand staat natuurlijk in het teken van de paastafel, en dus ging ik aan de slag met wat kan dienen als eierdopje. Aangezien ik niet hou van weggooien en in alles wel iets zie wat ik kan gebruiken, koos ik voor wc rolletjes. Knip de rolletjes in 3, en zorg dat je er genoeg hebt om iedere gast een eierdopje te geven plus een pronkstuk in het midden. Leg de stukjes op krantenpapier en spuit ze met verf in de gewenste kleur. Ik heb me gebaseerd op de tinten van de eitjes zelf, dus werd het een zandkleur. Eens ze droog zijn kan je ze verlijmen. Voor de eierdopjes kleefde ik er 3 aan elkaar, de rest verwerkte ik in een ketting.

PRONKSTUK VAN EIERDOPJES
Werk met kleine takjes en bloemen, ik gebruikte Clooney pioenrozen van mijn bloemenwinkel Flor Artes, zij helpen je ook met het kiezen van de geschikte bloemen. De schelpen van de eitjes doen dienst als vaasje.

VAASJE MET CLOONEY ROZEN

Daarnaast gebruikte ik bruin kraftpapier, zowel als tafelkleed als voor mijn broodzakjes. Daar k,nipte ik een paar oortjes in en gaf de paashaas ook een dot van een staart. Daarvoor gebruikte ik een restje wol in dezelfde tinten en maakte er pompons van. Bij Ava hebben ze zakjes en papier in alle kleuren.
Gelukkig passen mijn prachtige borden van Sergio Herman voor Serax perfect op deze tafel vol aardetinten en kijk ik er naar uit om de eitjes te serveren aan mijn lieve gezin.

PAASHAASZAKJES

Ik hoop dat ik jullie wat bruikbare inspiratie heb gegeven en ben benieuwd wat jullie plannen zijn voor de paastafel.

Veerle Dobbelaere