Volg ons

Knutselen met kastanjes.

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

Herfstvoeten

Wat hou ik van de herfst! De ochtendwandeling met mijn hond is in dit seizoen, als het droog is tenminste, alles behalve een straf. Integendeel, ik hou van dat kleurenpalet vol rood, geel en groen. Uit voorzorg neem ik steeds een zakje mee zodat ik ongeremd bladeren, takjes en kastanjes kan rapen. Die ik dan thuis te drogen leg, om eens iets mee te doen...
En zo heb ik afgelopen dagen mijn vuil kleren aangetrokken, mijn verfpot bovengehaald en mijn schatten gemonsterd. Kastanje per kastanje heb ik schoongemaakt om ze dan één voor één met een sponsje in de karmozijnrode verf te doppen. Na een paar uur drogen vond ik dat ze nog wat misten en heb ik er een fijn laagje witte verf op gespoten.

sponsen
Zodat mijn dochter en ik 's avonds aan een prachtig herfstige tafel konden dineren.

herfsttafel

herfsttafel
herfstta
Zoals ik in mijn boek vertel, hoef je geen cursus bloemschikken gevolg te hebben noch styliste te zijn of een prijs te willen winnen. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje fantasie, een goed oog en vooral: aandacht.
Laat ik dat bij deze doorgeven aan jullie allemaal zodat je zo meteen ook alvast een zakje in je jas stopt om al de schatten die zomaar op straat te vinden zijn, in op te bergen.

Veerle Dobbelaere