Volg ons

Natuurlijke gekleurde eieren.

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

natuurlijke kleurstoffen voor eieren

Ik weet het, ik weet het, het is aan de late kant om nu nog met eieren af te komen. Het is paaszondag en sommigen onder jullie hebben dat al gevierd met eieren rapen in de tuin, een brunch, …. kortom met de familie aan tafel. En toch wil ik jullie dit fijne ideetje niet onthouden, wie weet komt er morgen nog volk, of heb je een paar dagen vakantie en zin in gefrutsel.

Veerle en de eieren
In ieder geval, ik ben aan de slag gegaan met het kleuren van eitjes met natuurlijke ingrediënten.
Er zijn tal van mogelijkheden en ik ga er zeker verder mee experimenteren want het is heerlijk om te zien hoe die eieren de kleur over nemen van kurkuma, hibiscus, thee, koffie,…. En kan me voorstellen dat ook rode biet, curry, rozen, enfin de mogelijkheden zijn eindeloos, prachtig kleuren. Het mooie is ook dat het ene ei het andere niet is en ze er allemaal min of meer anders uitkomen.
Staat erg mooi aan tafel, niet alleen voor Pasen. Aangezien het met organische materialen is, blijven ze gewoon eetbaar.

goed gewassen
goed gewassen
Zorg ervoor dat je eieren goed gewassen zijn, dan absorberen ze de kleuren beter. Kook wat water en giet in een bokaal, meng daarin de stof waarmee je wil kleuren en voeg als de vloeistof lauw is de eitjes toe. Laat ze een paar uur, voor sommige dingen zelfs een volledige dag in de kleurstof weken en haal ze er voorzichtig uit.
Geniet van de zachte kleuren en je mooie tafel!

eitjes op een rij

Veerle Dobbelaere