Volg ons

Nog meer feestelijke vouwtips voor je servetten.

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

feestelijke servet

Heerlijk toch, die feesten! Gezellig samen zijn met familie, pakjes openen, lekker eten (iets teveel in mijn geval),...
En vooral: die mooi gedekte tafel. Ik kan er niet aan doen, ik word er gewoon gelukkig van. Bloemen op tafel, kaarsen, lintjes, snoep, vruchten, kortom alles wat je tafel mooi maakt én waar je zin in hebt.
Vaak maken mensen het zich veel te moeilijk en zijn enorm streng voor zichzelf. Het is immers niet de bedoeling dat je er prijzen mee wint, het punt is gewoon dat je een warm welkom voor je gasten voorbereid. En dat kan onder meer door een mooi gedekte tafel. Of een gang, voordeur,...hoe zotter het idee, hoe plezanter, zowel voor jezelf als voor je bezoek. Ik schreef er zelfs een boek over. 
Het spreekt voor zich dat ik dus graag bezig ben met versieren. :)

Voor jullie heb ik nog wat extra tips voor het plooien van je servetten. 
Een heel eenvoudige, waar je de stof eerst in een harmonica vorm vouwt en dan in het midden bestek ertussen plooit. Wikkel er dan een mooi stukje touw of lint rond, en klaar is kees!

SERVET 1A
SERVET 1B
Dan ging ik aan het experimenteren met een wat meer ingewikkelde ( valt goed mee hoor) versie en ben blij met het resultaat! Ik laat je in stappen zien hoe je best kan plooien om verschillende laagjes terreinen waar je dan bloemen, menukaarten of iets anders tussen kan stoppen.

stap 1stap 2

stap 4
stap 4

stap 5stap 6


stap 7stap 8

klaar 1

klaar 2
Geniet van je tafel en vooral van elkaar!

Veerle Dobbelaere