Volg ons

Tips om je cadeau’s nóg feestelijker te maken.

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

trio van cadeautjes

Ik hou van cadeautjes. En dan nog het liefste om te geven. Versta me niet verkeerd, krijgen is ook plezant, maar geeft me soms wat stress.
Wat als ik het al heb? Wat als ik het niet mooi vind? Het is al moeilijk om een vriendin het kassaticket te vragen van het boek dat ze net gaf en dat achter haar in de boekenkast staat te schitteren, laat staan dat je iemand moet vertellen dat blauw echt niet jouw kleur is of dat het wel mooie oorringen zijn maar dat je bijna nooit juwelen draagt.
Nee, dat doe je niet. Daarnaast kan je toch moeilijk je eigen cadeaus gaan shoppen, zo onromantisch. Bovendien gaat het om het gebaar, niet zozeer om wat je krijgt. Alleen is het zonde als mensen er geld aan besteden en jij gaat het toch niet gebruiken...
Vandaar dus mijn stress. Lang geleden hebben we zo een hele goede vriendin gefopt. We stopten de lelijkste handtas die we konden vinden in een prachtig pakje en gaven dat ter ere van haar verjaardag af met de woorden “ We hopen dat je het mooi vindt want we hebben lang gezocht naar een juist cadeau dat wat centen mocht kosten”.
Ocharme zij! Met een lichte blos op haar wang opende ze het pakje, vol verwachting scheurde ze het zijden papier los... ik vergeet nooit meer haar blik. Op haar gezicht stond de teleurstelling/ afschuw te lezen en toch herpakte ze zich onmiddellijk naar een brede glimlach onder een salvo van “ Oh, prachtig, dank je wel”. We hebben haar toen snel uit haar lijden verlost en het échte cadeau gegeven waar ze wel blij mee was. De mottige handtas heeft nog een tijdje meegespeeld als running gag. ☺
In ieder geval, ik geef liever dan te krijgen. Het kopen vind ik fijn op voorwaarde dat ik er op tijd aan begin. En het stukje dat ik het liefste doe is inpakken! Ik haal werkelijk alles uit de kast om van mijn pakjes pareltjes te maken. Zo liggen ze mooi te schitteren onder kerstboom, of wat daarvoor moet doorgaan, en ik vind het zalig om af te geven. Hoe iets wat zo weinig moeite kost, toch zo’n groot effect heeft. Ter inspiratie heb ik er enkele voor jullie gemaakt.

alles uit de kast
Om te beginnen duik je in je kasten om te zien wat je allemaal hebt. Alles is goed en kan gebruikt worden dus denk out of the box.
Het cadeaupapier hou ik meestal effen zodat de extra’s meer effect hebben. Als je toch werkt met prints dan stem je de kleuren van je accessoires daar het beste op af. Zo maakte ik een ster van tandenstokers die ik omwikkelde met fluo masking tape, exact de kleur die terugkwam in mijn inpakpapier. Masking tape is ideaal om versieringen aan te brengen, je kan er heel veel mee, google gerust even voor meer ideeën.

PAKJE FLUO 1
PAKJE FLUO AF
Ook één van mijn favorieten is touw. Dat heb ik werkelijk in alle kleuren. Van eenvoudige rood – wit keukentouw, tot goud en fluo. Ik kan werkelijk geen rolletje laten liggen. Zo werkte ik bij dit pakje met eenvoudig zwart papieren touw dat ik vast zette met een ouderwetse stempel en was. Heel erg leuk om te doen, je kan met letters werken of met symbolen, het staat erg chic!

pakje stempel
stemple 2
stempel 3
stempel klaar
Zoals ik overal verkondig hoeft het allemaal niet duur te zijn en is het vooral kwestie van goed te kijken naar wat er is. De herfst is dan ook helemaal mijn seizoen want dan raap ik de ene schat na de ander. Zo leg ik steevast elk jaar een verzameling bladeren aan die ik laat drogen en nadien verwerk in mijn pakjes en tafels. Combineer ook dit met tape en touw, en het is bijna zonde om open te doen.

pakje touw
trio pakjes
In ieder geval wens ik jullie evenveel plezier met het kopen en open maken als met het inpakken van de cadeautjes dit jaar. Mochten jullie nog vragen hebben, shoot! Hebben jullie meer tips: shoot ook maar.

Veerle Dobbelaere