Volg ons

valentijnstruffels

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

truffel valentijn

Love chocolate Hieronder vind je het recept van deze zalige chocoladetruffels. Het is absoluut niet moeilijk en niet veel werk. Steek ze in een mooi doosje van metaal of hout (de Banier of Schleiper) of een glazen bokaal (Dille & Kamille) en kleef er een origineel etiketje of label aan.
Veerle heeft speciaal voor deze labels enkele leuke slogans verzonnen.


label valentijn chocolade

label valentijn chocolade


label valentijn chocolade


INGREDIËNTEN VOOR ONGEVEER 24 STUKS
1 blikje gesuikerde gecondenseerde melk (397 gr) - 2 eetlepels boter - 3 eetlepels cacao - 1 theelepel kaneel - 1 eetlepel Cointreau - peper van de molen - kokospoeder

BEREIDING
Doe de gecondenseerde melk met de gezeefde cacaopoeder, de boter, de kaneel en de Cointreau in een pan en zet op middelhoog vuur. Laat koken en roer tot het mengsel indikt (ongeveer 10 minuten). Blijven roeren zodat het mengsel niet aan de bodem aanbrandt. Zet de pan in de ijskast en laat het mengsel afkoelen gedurende 2 uur. Rol balletjes. Zet ze in de koelkast tot gebruik. Rol de balletjes in de het kokospoeder.


tip: 
je kunt de balletjes ook in hagelslag of gehakte nootjes rollen.


chocoladetruffel valentijn


chocoladetruffel valentijn


chocoladetruffel valentijn

Katrien Van de Steene