Volg ons

workshop tafeldecoratie Pasen

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

broodzakje paashaas
romantische paastafel

Workshop paastafel. Knutselen met eieren.

over eieren, frutselen en veel leute


Of we een workshop willen geven. Aan vrijwilligers. In Oostende. Tuurlijk, wat een tof project. We knutselen graag en we houden van mensen, dus met veel plezier! En trokken we vorige vrijdag, gepakt en gezakt, naar 't zeitje’.

16 mensen zaten vol verwachting in de cafetaria te wachten op een cursus tafeldecoratie met als thema ‘Pasen’. Mensen die zich met hart en ziel inzetten voor vrijwilligerswerk. Ze helpen in ontmoetingscentra: tijdens het bedienen van het middagmaal, de afwas, het decoreren van het centrum, als fotograaf, lezen allochtone kinderen voor enz. Prachtig, toch? Tijdens de internationale week van de vrijwilliger wil Oostende dan ook deze trouwe medewerkers in de bloemetjes zetten en bedanken voor hun inzet... en wij zijn blij dat we dat mogen doen met een workshop!

In de gietende regen sleuren we onze bakken vol materiaal naar de zaal en gaan we van start.

Eieren, bloemekes, borden, wol... een hele verhuis... we demonstreren 3 tafels vol ideetjes.
Een naturelle tafel, een funny tafel en een romantische tafel... voor elk wat wils! We demonstreren eerst en erna kan iedereen zelf aan de slag.

Veerle doorspekt het geheel met sappige weetjes en verhalen over tafeletiquette en we zien dat het goed is. Glunderende gezichten en bedankjes van de supersympathieke mensen. En als we voldaan ons materiaal terug in de auto slepen, schijnt warempel de zon.
Bedankt toffe vrijwilligers en Oostende voor jullie inzet. We love you!


workshop

workshop pasen
workshop pasen
workshop pasen

workshop pasen

naturelle tafel

Inmaakbokaaltjes met nepstro, kievitseieren en een konijnenlabel, eierschalen als vaasje, een eierdopje gemaakt met houten kralen, een broodzakje in kraftpapier met konijnenoren en een wollen pompon als staart...
Het hoeft absoluut niet duur te zijn, en moeilijk is het ook niet!


naturelle paastafel

naturelle paastafel

naturelle paastafel

naturelle paastafel

romantische tafel

Een vaas gevuld met eieren en ranonkels, een menu in de vorm van een konijn met een bloempje als staart, een servet gevouwd als nest, decoupage van servet op een ei, geverfde, lege eitjes doen dienst als peper en zoutvaatjes... Simpel en puur.


romantische paastafel

romantische paastafel

romantische paastafel

En de funny tafel...
die heb je nog te goed van Veerle... Soon!

Zijn jullie ook geïnteresseerd in een workshop allerhande, contacteer ons gerust!

Katrien Van de Steene