Volg ons

Het leven als een gangster.

CATEGORIE: Om graag te zien - en aan te doen, op te zitten, aan de muur te hangen ea

Deel dit artikel

Phoebe en ik

Of hoe het geweldig is om als acteur telkens te mogen doen alsof. Alsof je een advocaat bent, alsof je de mama bent van 4 kinderen, alsof je 10 jaar jonger bent of 30 jaar ouder, alsof je een gangster bent.
Want dat was het geval bij Patsy, een kwaai mie uit de reeks Gent West. Ruige look, gouden hart, dat is Patsy. Tenminste, dat is wat ik er van gemaakt hebt. Want hoe heerlijk is het om wat eerst dode letter is en je toegestuurd krijgt als verhaal in een scenario gegoten, dat je daar in overleg met regisseur natuurlijk, je ding mee mag doen. Leven inblazen, in dat personage.
En zo is Patsy in de eerste reeks van Gent West de rechterhand van Kat, gespeeld door de geweldige Gilda De Bal. Ze zegt niet veel, ons Pats, maar als je tegen haar vuist loopt, zal je het geweten hebben. Dus van een personage dat wat staat te verdorren op de achtergrond volgens het script, mogen wij als acteurs een crapuul de luxe maken. Haar kort geschoren, wat littekens, een paar tattoo's en vooral een vieze blik. Geweldig!!

En nu zijn we volop bezig met de opnames van de tweede reeks. En ook hier speelt Patsy mee, een groter aandeel dit keer. Een andere kant die ik mag laten zien. Dat achter dat groot bakkes, hoe kan het ook anders, een klein hartje zit.

Oh, wat hou ik toch van spelen! Ik weet zeker dat jullie de liefde waarmee wij als madammen gespeeld hebben zullen voelen tot in de zetel...laat me eens iets weten? 

Ah, enne die foto hierboven, dat is mijn dochter die mee kwam figureren op de set. Valt het op? :)

Met mijn filmdochterDit is mijn filmdochter...prachtige meid, nietwaar?

Met LucasBlablabla...:)

Veerle Dobbelaere