Volg ons

Krachtige kraagjes!

CATEGORIE: Om graag te zien - en aan te doen, op te zitten, aan de muur te hangen ea

Deel dit artikel

Veerle kraag

Ik hou van madammen met pit. Ik hou van mensen die durven dromen en die dromen ook najagen. Ik hou van mooie dingen. En dus hou ik ook van Liesbeth Diels, alias Lilirooz.
Ik ontmoette haar bij mij thuis in het kader van een samenwerking met Hippo Royale. Het klikte meteen en we bleven mekaar vanop afstand volgen. Dus toen ze me liet weten dat ze haar eigen merk in de wereld zette, werd ik zelf al enthousiast. En al helemaal als het gaat over kraagjes! Niet dat ik zo'n accessoire mens ben, dat schiet er bij mij nogal eens bij in, maar ik ben wel gek op kraagjes. Kettingen draag ik zelden en dus zie ik een kraagje als een soort juweel. In ieder geval een elegante versiering. 
Ik stel jullie dus heel graag voor aan een ondernemende dame met pit, dromen en een smaak om U tegen te zeggen, dames en heren: meet Lilirooz!
Liesbeth Diels

Hallo Veerle, Katrien, en lieve lezers,
Zo leuk dat ik een gastbijdrage mag leveren op jullie blog. Mijn droom blijft maar duren, ik hoop en zal er ook alles aan doen, dat deze nooit meer stopt!!!
Deze droom begon 2 jaar geleden. Op dat moment was ik aan de slag als marketing consulente in de optiekwereld. Een job waar ik heel hard werkte, een mooi loon had, maar waar ik mijn 2 dochters (ondertussen 6 & 8j) veel te weinig zag. Ik wist dus dat ik moest uitkijken naar iets nieuws. Maar dat het allemaal zo snel zou gaan en zo leuk zou zijn, had ik nooit durven hopen.
Nu 2 jaar verder, heb ik net mijn eerste eigen collectie uitgebracht van kraagjes, online hier te vinden en te koop in meer dan 20 winkels verspreid over België.
Toen ik anderhalf jaar geleden uiteindelijk mijn job vaarwel zegde, ben ik overal te lande styling opdrachten beginnen uitvoeren op zelfstandige basis. Boetieks huurden mij in om hun klanten kledingadvies te geven. Ook deed ik regelmatig de productie van fotoshoots voor een aantal merken en winkels. Dit doe ik trouwens nog steeds, maar ik heb het wel op een iets lager pitje moeten zetten omdat er veel tijd kruipt in Lilirooz Collars. Ik ben de vaste styliste van Noémie Wolfs, werk de styling uit van Julie Van Den Steen en heb al veel mooie vrouwen mogen stylen afgelopen tijd. Tijdens mijn styling opdrachten maak ik veel gebruik van hemden, maar dan vooral omwille van de kraag. Ik ben een echte Collar aficionada. Alleen merkte ik dat heel veel vrouwen dezelfde problemen tegenkwamen die ik zelf tegen kwam. De perfecte blouse is nl. niet altijd makkelijk te vinden. Te strak aan de boezem of de schouders, onaangenaam materiaal, te veel knoopjes, een hemd dat bij elke beweging omhoog kruipt, een ‘opgesloten gevoel’, te warm… Toen herinnerde ik me dat ik in mijn jeugd soms een coltrui droeg waar de mouwen en een deel van het lijfje vanaf waren afgesneden, en dus vooral de turtleneck overbleef. Waarom zou dit niet werken voor een hemd, dacht ik bij mezelf. Toen ik erover sprak met andere mensen, vertelden ze me dat dit vroeger effectief bestond. Langs de ene kant spijtig dat het reeds bestond, langs de andere kant was ik blij dat het nu niet meer te vinden was. En dus ben ik erin gevlogen en heb ik, na heel veel bijsturen en uittesten, uiteindelijk de perfecte pasvorm en kraagje ontworpen. Ik werkte samen met de beste patronenmakers en textielontwerpers uit België. Ik wilde nl. een kraagje ontwerpen dat alle ongemakken van een hemd elimineert en je outfit die extra ‘umpf’ geeft. Ik ben voor de grootste kwaliteit gegaan omdat ik wil dat de Lilirooz Collars een blijvend element worden in je kleerkast en je ze bij elke outfit kan combineren. Je kan stellen dat het een nieuw soort accessoire is. Trouwens, ik merk dat ook mannen in de Lilirooz kraagjes geïnteresseerd zijn. Dus als er nog meer vraag komt, wie weet stopt het dan niet bij vrouwen en komen mannen en kinderen ook aan de beurt. Als kind leefde ik in een Roald Dahl-achtige wereld. De film Amélie Poulain, heb ik wel tientallen keren bekeken omdat ik zo’n sterke affiniteit voelde met haar. Ik speelde toneel en hield ervan mij te verkleden. Dus van dromen weet ik alles, alleen heb ik ondertussen ook ondervonden dat het niet enkel bij dromen hoeft te blijven…
En wat nu? Verder blijven dromen en creëren, ik heb nog ideeën zat voor de toekomst. Ik hoop ook dat ik nog vele leuke en interessante mensen mag blijven ontmoeten tijdens mijn avonturen.

kraagje
Ik wens haar in ieder geval veel succes! En hoop dat jullie hier ook heerlijk warm van worden en zin hebben ook jouw dromen om te zetten in daden! Laat maar weten, ik ben benieuwd!

Veerle Dobbelaere