Volg ons

Over sneakers en met de hakken over de sloot...

CATEGORIE: Om graag te zien - en aan te doen, op te zitten, aan de muur te hangen ea

Deel dit artikel

high heels
rachel peachy

ik hou van schoenen, zoveel is zeker! Als prille zevenjarige struikelde ik al met mijn zus op een geïmproviseerde catwalk met de hooggehakte schatten uit de kast van mijn tante. Wat voelden we ons mooi en vrouwelijk!

Na de puberale fases van de docksides, de puntige new-wavebottekes, de stoere cowboyboots en de überplatte gouden ballerina's werd een nieuw tijdperk ingeluid: dat van de high heels! En liefst zo hoog mogelijk, want: hoe hoger de schoenen, hoe zelfzekerder de draagster. Balanceren op stelten gaf je gegarandeerd een zeker machtsgevoel. Iets wat ik als onervaren, 18-jarige bakvis beslist kon gebruiken... en wat ik talloze jaren hardnekkig heb volgehouden. Het ging zelfs zover dat mijn partner me honend ‘Miss Tallon’ noemde. En eerlijk is eerlijk, ik ging heel ver... Verbouwingen, bergwandelingen en zelfs in de zetel bleven mijn kostbare attributen aan mijn voeten gekleefd.
Eksterogen, pijnlijke enkels en fijngenepen tenen, niks kon mij weerhouden om minstens op 10 cm extra hoogte de wereld te aanschouwen. 
quote shoe

De meest hilarische anekdote was wel toen ik stilettogewijs aan mijn computer thuis zat te werken en op een regenachtige avond plots een behulpzame passant kwam aanbellen.
Gehaast meldde hij dat onze lieftallige poney uit onze weide was ontsnapt. De beteuterde gezichten van onze kids indachtig om poneyloos hun leven te moeten verderzetten, gaf me geen andere keuze om snel in te grijpen... Snel van schoenen wisselen bleek geen optie, want onze diva Elsje was al bijna achter de horizon verdwenen... Onbevreesd huppelde ik met de stiletto's de weide in, vastberaden de onstuimige merrie te temmen. Dat ik centimeters diep de modder in zakte met de fijne tallons kon mijn enthousiasme niet temperen, tot groot jolijt van enkele omstaanders, die mijn gestuntel grinnikend becommentariëerden. Elsje werd veilig en tegen wil en dank teruggebracht. Helaas, de stiletto's waren klaar voor de vuilnisbak.
Dus in weer, wind en dagdagelijkse sleur, ik was vergroeid met mijn onmisbare hakken...

quote shoe

EN TOEN KWAM DE GROTE OMMEKEER.
Het moet zo ongeveer rond mijn veertigste geweest zijn, dat ik op een dag het comfort ontdekte van de sneaker. Misschien omdat ik ineens zelfverzekerder in mijn schoenen stond, dat ik niet zozeer altijd hooggehakt door het leven moest gaan. Hakken staan nog steeds hoog in het vaandel maar zijn niet meer broodnodig om elke dag mee te paraderen.
Dat je ook stijlvol en sexy kunt zijn op sneakers, toont de volgende fotoreeks. Inspiratie gegarandeerd!

Casual
collage...ntage.com
foto: collage vintage.com
damoye-shop.comfoto: damoye-shop.com
fashionclue.netfoto: fashionclue.net

glamradar.comfoto: glamradar.com

lacoolefoto: lacoole

stylecaster.comfoto: stylecaster

Zakelijk
papermagazine
foto: papermagazine

stylecaster.comfoto: stylecaster

collage vintagefoto: collage vintage

viktoria and woodsfoto: Viktoria and Woods

bittersweet coloursfoto: Bittersweet colours


Party

buro247foto: buro 247

toukie.tumblrfoto: touki.tumbler

style.comfoto: style.com

uncultured magfoto: uncultured mag

wwd.comfoto: wwd.com

studded rose tumblerfoto: studded rose tumbler

Katrien Van de Steene