Volg ons

Vier keer copy/paste herfsttrends in mode en interieur.

CATEGORIE: Om graag te zien - en aan te doen, op te zitten, aan de muur te hangen ea

Deel dit artikel

polder
simpleblueprint.typepad

Moodboards om de gure herfst - en winterdagen door te komen. Mijn voorliefde voor shoppen, mooie materialen en kleuren heb ik vast van mijn grootvader geërfd. Hij struinde elk weekend met zijn haar in de brillantine en in driedelig pak de mooiste antiekwinkeltjes af en kon het niet laten om zijn totaal overbodige, maar prachtige vondsten daarna cadeau te doen aan kinderen en kleinkinderen. Zo kreeg ik op mijn veertiende bijvoorbeeld een set prachtige kristallen portoglaasjes cadeau die nog altijd in mijn kast schitteren. 

Door mijn job als grafisch ontwerper van vooral lifestyleboeken krijg ik dikwijls de kans om op de fotoshoots de styling te mogen verzorgen. Hallelujah! Wat een zegen dat de ‘shopverslaving’ hierdoor ineens ‘verantwoord winkelen’ wordt ;-) Je kan dus gerust zeggen dat ik een meer dan gezonde interesse vertoon in alle nieuwe trends en dan zowel op modegebied als voor het interieur.

Om de zes maanden bezoek ik samen met mijn BFF Nathalie (die trouwens een zalige winkel heeft: www.par-terre.be) de beurs Maison et Objet in Parijs. Dit is een internationale vakbeurs waar je ook de laatste trends kan spotten. Wat me daar opviel is dat heel wat kleuren, tendenzen en materialen gelijklopen met die op modegebied. Daarom leek het me wel eens leuk om 4 moodboards te maken met beiden gecombineerd.


TIP:
Als je je interieur wil inrichten, is het altijd een goed idee om voor jezelf een soort collage te maken. Deze knipsels maken je duidelijk in welke richting je wil gaan en geven je instant toffe ideeën. Het moeten daarom ook niet enkel interieurfoto's zijn, een leuk voorwerp, een natuurbeeld of een quote kunnen je ook in een bepaalde stemming of sfeer brengen.

Trendkleur 1: Blue monday
Blauw is terug van weggeweest! Denim, batik, dégradés… Blauw is wel een koele kleur, dus combineer het met warme materialen zoals hout, rotan en baksteen of zachte texturen zoals wol en fluweel. Kies voor vergrijsde tinten en natuurlijke materialen. Ook de toevoeging van een ‘glowaccent’ is altijd een succes. Denk aan goud, koper of brons.


Fall 2015 _ blue mondayFall 2015 _ blue mondayFall 2015 _ blue mondayFall 2015 _ blue mondayFall 2015 _ blue mondayFall 2015 _ blue monday


Trendkleur 2: Soft pastel
Roze is al een paar seizoenen hot en de trend loopt nog steeds door deze winter. Gecombineerd met beige, ecru, wit en grijs geeft het je huis een cosy en zacht gevoel. Ga voor bont, breisels, dierenhuiden en leer.


Fall 2015_soft pastelFall 2015_soft pastelFall 2015_soft pastel
Fall 2015_soft pastel


Trendkleur 3: Botanical green
We zijn geïnspireerd door de natuur en dat uit zich ook in ons interieur. Salie, smaragd, kaki, olijf… gecombineerd met aardse en donkere kleuren, geeft dat je interieur iets intiem en geborgen.


Fall 2015_botanical greenFall 2015_soft pastelFall 2015_botanical greenFall 2015_botanical green

Trendkleur 4: Spicy stuff
Marsala (een soort afgezwakt bordeaux) was dé trendkleur van 2015 en deze winter zijn we deze kleur nog steeds niet beu. Ze straalt luxe en weelderigheid uit, is dramatisch, barok en romantisch. Marsala combineert mooi met oker en gebrand oranje. Een kleurenpallet dat onze winter en hartje zal verwarmen.


Fall 2015_spicy stuffFall 2015_spicy stuffFall 2015_spicy stuff
Fall 2015_spicy stuff

Katrien Van De Steene, foto's Pinterest

Katrien Van de Steene