Volg ons

Over het nieuwe boek van geweldige Evi Renaux: "Plan B".

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

Evi Renaux  en ik

Ergens in 2016 mocht ik haar ontmoeten, deze bijzondere dame en ben onmiddellijk voor haar gevallen. Ik vraag me af wie niet eigenlijk, maar dit terzijde. Ondertussen ken ik haar een ietsie pietsie beter en in ieder geval goed genoeg om haar de wereld te gunnen en “ja” te zeggen op ieder vraag door haar gesteld. Dus toen ze vroeg of ik op een zaterdagochtend richting Wenduine wou rijden om de voorstelling van haar tweede boek bij te wonen, kon ik niet weigeren.


Wat hou ik van de mens!

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

masterclass inspirerend spreken

Echt waar. Ondanks alle negatieve berichten en rare gebeurtenissen met clowns die regeren, bommen die ontploffen, dieren die mishandeld worden, ..... hou ik van de mens. Niet alleen in theorie, vooral in de praktijk. En wat ben ik dankbaar dat ik dat geregeld aan den lijve mag ondervinden! Ik verklaar me nader: mijn 31 jaar ervaring op een podium geef ik door als coach tijdens een masterclass Inspirerend Spreken die ik op gezette tijden geef. En daar ben ik telkens weer ontroerd door hoe mooi mensen zijn.


Een gelukkige geluksdag voor iedereen.

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

geluk zit in een klein hoekje

Omdat het vandaag International Day of Happiness is, kan ik het niet laten iets te schrijven over geluk. Ik hoorde vanochtend op de radio dat in de richting van het Noorden men gemiddeld genomen gelukkiger is. Op nummer één vinden we Noorwegen, maar ook Denemarken, IJsland en Finland scoren hoog. Afrika daarentegen wacht nog steeds op meer geluk en ook in Amerika gaat het geluksgevoel naar beneden. Wij krijgen een welverdiende 17 de plaats. Niet slecht zou ik denken, doch in dit geval kan het nog beter. Dus stel ik mezelf een vraag: hoe kan IK helpen ons geluksgevoel te verhogen?


Ik zie ik zie wat jij niet ziet.

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

dubai @ morning

Terwijl je dit leest ben ik in Dubai aan het werk. Zo voelt het niet maar dat is het eigenlijk wel. Samen met Carl van de Velde en zijn team trekken we jaarlijks met een groep ondernemers naar hier om hen te helpen hun plannen waar te maken. Ongelofelijk fijn om aan mensen te trekken en te duwen zodat ze kunnen groeien, op alle mogelijke vlakken. Terwijl ik dit schrijf kijk ik naar buiten en zie een indrukwekkende skyline, waar er nog niet eens zo lang geleden gewoon woestijn was.


Hoe belangrijk het is om even stil te staan.

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

alain en ik

Wat ben ik toch een dikke, vette gelukzak! Vorige week heb ik weer 32 mensen mogen helpen om met meer passie, goesting en kennis van zaken te spreken voor een publiek. Een geweldige, erg intensieve drie dagen van vallen en opstaan. Met iedere vezel van mijn lichaam smijt ik me erin en ben heel alert op wat nodig is om groep dappere deelnemers verder te helpen. Mijn rugzak gevuld met kennis die ik gedurende 30 jaar op een podium verzamelde, gooi ik in de groep om hen door te geven wat ik zelf leerde, met vallen én opstaan.


Een mooie dag om even om te kijken.

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

quote

Hoewel ik niets heb met die cliché goede voornemens als minder snoepen, meer sporten, stoppen met roken - ik maak ze constant en verbreek ze even vaak - ben ik er toch voorstander van om af en toe eens stil te staan en achterom te kijken. Om te zien wat je wil meenemen en wat er nu stilaan achter je mag blijven. Het begin van een nieuw jaar lijkt me een hele goede gelegenheid, dus kijk ik om en zie een jaar met vallen en opstaan. Letterlijk en dus ook figuurlijk. Afgelopen jaar ben ik op een berg gebotst en dat kwam serieus hard aan.


Mijn ontmoeting met de hartverwarmende Evi Renaux.

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

Evi & ik

Soms ontmoet je van die mensen die een onvergetelijke indruk op je maken. Je naar de keel grijpen, bij de haren trekken, in je arm knijpen. Uit liefde. Liefde die vasthoudt, om nooit meer los te laten. Wel, zo iemand is Evi Renaux. Ze heeft een verhaal wat niet alleen pijn doet om te horen en te lezen, maar vooral moed geeft en inspireert. Haar verhaal geeft je de ballen om nog meer te gaan voor wie je bent. Nog meer te durven doen wat je niet kan laten. Nog beter te kijken naar wat je hebt en wat je gelukkig maakt.


Tips voor meer inzicht in jezelf en de ander.

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

de groep BI

Zoals jullie misschien hebben gezien op mijn Facebook pagina of mijn Instagram profile, zat ik afgelopen dagen in Dubai. Om te werken welteverstaan. (Hoewel de eerlijkheid me gebiedt te verklappen dat ik er momenteel nog aan het uitrusten ben onder een parasol op een strandstoel ☺) In ieder geval werk ik als mental coach samen met Carl van de Velde en dat bracht me hier. Samen met een vijfkoppig team hebben we gedurende een week 20 ondernemers geholpen hun toekomst vorm te geven. Wat hou ik daar van! Van nieuwe inzichten verschaffen, kennis doorgeven en vooral van mensen.