Volg ons

chin chin, champagne

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

reims veerle&ka
reims veerle&ka

Reims, here we come! Ik zat er naar af te tellen als een klein kind naar een dagje Efteling… ons weekendje Reims…
Na talloze weekenden hard labeur voor mijn job en vele overuren ’s avonds had ik ons tripje echt eens nodig… En wat werkt er dan ook helender dan comfortfood en een glaasje bubbels… Meer en meer snak ik ook naar een flinke portie mooie natuur en wat frisse lucht en niks toffer om dat te beleven in mijn hubbie zijn grootste liefde (ja, ja, daar heb ik mij al lang bij neergelegd ;-)): Den Oldtimer. Bon, laat ons zeggen: na al die jaren heb ik de blikken maîtresses leren appreciëren en neem ik een lekkend dak of de stroeve veringen er met plezier bij ;-)

Het geluk staat dan ook nog eens aan onze kant dat we een supertof nichtje hebben die een heel roadbook had uitgestippeld, op maat dan nog, om aan al onze geneugten te voldoen.
Céline van Vini Vizit verloor ooit na een trip naar de streek van Reims haar hart aan de bubbels en de mensen daar en heeft haar passie gevonden in de zoektocht naar leuke, gezellige en authentieke adresjes. Het maakt haar gelukkig deze unieke vondsten met ons te delen en als je een kijkje neemt op haar website, kun je haar zalige aanbod ontdekken: gastronomische events, workshops, pic-nics en zoveel meer lekkers!

We gaan op stap met onze goede vrienden, ook met een oldtimer ;-), en beleven een super relaxed en verrassend weekend!
Reims, here we come! Met een oud ros kan het nog wat langer duren die rit en houden we even een plas- en pic-nicstop in Laon. Mooi stadje!

laon

laon

Zowieso houden we van champagne maar het verschil in smaak ontdekken we eindelijk eens door 6 glazen te proeven na elkaar (heuuu, die hebben we wel gedeeld, hé) en besluiten dat die met een een dosis Pinot Noir erin onze favoriet is. En voor het te ijl in ons hoofd wordt: de typische bijhorende hapjes mogen niet ontbreken. Foie gras, magret de canard, macarons… wow, zoveel lekkers samen, it tastes like Heaven!

reims

reims

reims

reims

reims

reims

reims

Maar niet gedraald, op naar de volgende hemel: op het programma staat een kleine biologische champagnekelder met heel veel eerbied voor de oude tradities en supersympathieke mensen die ons heel het proces van naald tot draad tonen en natuurlijk ook laten proeven… Wow, chapeau voor deze mensen die alles nog manueel doen en met zoveel respect voor de natuur.


reims


reims

reims

Hop, dan naar onze B&B voor het aperitief, ha, die hadden we nog niet gehad ;-) ! We logeren in een zeer merkwaardig en romantisch etablissement met weliswaar een klein museum ernaast. De gastvrouw geeft ons met veel enthousiasme een rondleiding in het kleine paleisje vol fossielen en schelpen opgegraven in deze regio. Door de spiegels en de mooie oude apothekerskasten wordt het nog sprookjesachtiger en specialer…


reims


reims


reims


‘s Anderendaags bezoeken we in Reims nog een indoor markt van heerlijke plaatselijke specialiteiten en kunnen we het niet laten een voorraadje ‘saucissons’ in te slaan. Erna hebben we lunch in één van de authentieke brasserietjes die rond de markt weelderig tieren. Een ding staat vast: hier komen we niet om van honger. In de overmoed van de sfeer bestel ik het zaligste dessert ooit: profiterolles met ijs, zoute caramel en een berg slagroom. Terwijl ik hem verorber probeer ik niet te denken hoeveel km ik nodig heb om de vetcellen er terug af te werken, nee, dat zijn zorgen voor later! Nu kan ik enkel genieten, genieten, genieten…

reims


reims

reims


reims

Na een korte wandeling heeft Celine nog een superverrassing: we gaan champagne drinken in de bomen! Ja, echt, in de bomen. We klimmen in een heuse boomhut, lees: lounge cabanne en genieten van het adembenemende uitzicht met, hoe kan het ook anders, de godendrank die je nooit beu wordt: champagne!
Dank u Celine voor het zalige weekend op maat!
Gij weet perfect waar een mens deugd van heeft.
xxx


http://www.vini-vizit.com
info@vini-vizit.com
+33(0)6 65 07 80 16
+32(0)479 60 80 82


reims

reims

reims

reims

reims

reims

reims

reims

reims

Katrien Van de Steene