Volg ons

Het dak eraf! ( en andere reflecties vanuit Dubai)

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

zonsopgang

TERWIJL IK DIT SCHRIJF ZIT IK MET MIJN KONT IN DE ZON. Eigenlijk met mijn gat in de boter. De gesmolten boter moet ik zeggen want we spreken over 27 graden, de huidige temperatuur in Dubai. Nog 2 dagen en ik vertrek alweer. Net genoeg tijd om te bekomen van een heel intense week.
Van maandag tot vrijdag hadden we samen met een 10 koppig team, 36 ondernemers in ons midden waar we aan geduwd en getrokken hebben om ze inzichten, inspiratie, kennis en een hoop goesting te geven om verder te groeien. Carl ( van de Velde) vindt het belangrijk dat je af en toe wat afstand neemt om beter te kunnen kijken. Ik ben het met hem eens. Hij vindt het belangrijk dat je dat doet in een open, warme omgeving. Ik ben het met hem eens. ☺
En zo komt het dat ik momenteel aan het uitrusten ben van een fantastische week met lange dagen en een paar uurtjes slaap in Dubai. Mijn eerste keer hier en ik moet eerlijk zeggen dat het land me niet echt aantrok. Natuurlijk zag het er op foto fantastisch uit, ik had het alleen niet als vakantie bestemming gekozen. En nu ben ik blij dat ik er geweest ben.
veerle
Niet omdat alles hier het grootste en goudste en langste en diepste is, wel omdat het fascinerend is om te zien wat er gebeurt als je anders gaat denken. Denken in mogelijkheden! Het is niet belangrijk dat je al weet hoe je de hoogste toren wil bouwen, hoe je een roman gaat schrijven, hoe je jouw ultieme droomrestaurant gaat noemen, hoe je je toneelstuk gaat verfilmen...het is belangrijk om te denken in wat. Wat ik wil ik doen? En waarom? Als een kind, een kind dat droomt van verre reizen omdat het benieuwd is naar hoe kamelen er in het echt uitzien. Een kind dat droomt van zijn eigen soepfabriek omdat hij dan elke dag tomatensoep met balletjes kan eten. Een kind dat droomt van een muziekwinkel in elke grote stad omdat hij zo graag samen met zijn vrienden in de garage speelt.... Denken als een kind, zonder jezelf te censureren.
burj khalifa
En dat is wat hier boeiend is om te zien. We bouwen een regenwoud in het midden van de woestijn omdat we willen dat er hier heel veel toeristen komen die we iets kunnen bieden wat ze nergens anders vinden. Hoe? Dat zien we later dan weer wel. Interessant om mee te nemen naar dat frisse België. Het denken als een kind en dromen van wat je gelukkig maakt en met jou vele andere mensen. Denken in mogelijkheden, zonder plafond. Jij en de sterren. Denken als de zon die opkomt en zijn licht laat schijnen over wat allemaal kan. Denken als een sjeik.

Veerle Dobbelaere