Volg ons

Hoe belangrijk het is om even stil te staan.

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

alain en ik

Wat ben ik toch een dikke, vette gelukzak! Vorige week heb ik weer 32 mensen mogen helpen om met meer passie, goesting en kennis van zaken te spreken voor een publiek. Een geweldige, erg intensieve drie dagen van vallen en opstaan. Met iedere vezel van mijn lichaam smijt ik me erin en ben heel alert op wat nodig is om groep dappere deelnemers verder te helpen. Mijn rugzak gevuld met kennis die ik gedurende 30 jaar op een podium verzamelde, gooi ik in de groep om hen door te geven wat ik zelf leerde, met vallen én opstaan.
Dat is werkelijk fantastisch. Echt. Na drie dagen ga ik moe maar voldaan naar huis.

pier
En dan weet ik dat ik even tijd nodig heb om op te laden. Dat heb ik ondervonden.
In plaats van weer verder te hollen, achter mijn passie en duizend ideeën aan. Achter mijn to do’s en praktische beslommeringen, achter alles wat ik denk dat nodig is om de wereld te doen draaien.
Of nee, wat ik dacht dat nodig was om de wereld te doen draaien. Want echt, die wereld draait echt wel verder als ik er even niet ben. Dat heb ik geleerd, ook met vallen en opstaan.
En dat wil ik zo graag doorgeven, zodat jullie minder moeten vallen en sneller kunnen opstaan.
Het is belangrijk om geregeld even stil te staan en te kijken. Ik wou bijna zeggen genieten, maar ook dat is niet juist. Waar ik denk te moeten genieten, krijg ik alleen maar stress. Want dat genieten MOET NU en als dat niet lukt... dan is er stress. Omdat ik niet meer goed weet hoe genieten werkt en er alleen maar meer onrust komt.
Daarom moet er niets meer. Er mag vanalles!

schaduw zee
ZEE MET VLOKJES
Dus gaan mijn man en ik dan samen op schok. Naar zee, waar er heel veel lucht is en een verre, brede horizon. En dan gaan we op avontuur naar... we zien wel. We kijken naar de zee en ontdekken dat die soms in vlokjes komt, of hoe het zand grillig van kleur kan zijn en hoe dat zou komen? We ontmoeten een schattige pony die zich niets aantrekt van ons en rustig verder graast. We volgen een pad en zijn benieuwd waar ons dat zal leiden...

pony

pad

We staan even stil om daarna weer met volle goesting verder te gaan.

Veerle Dobbelaere