Volg ons

Ik zie ik zie wat jij niet ziet.

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

dubai @ morning

Terwijl je dit leest ben ik in Dubai aan het werk. Zo voelt het niet maar dat is het eigenlijk wel. Samen met Carl van de Velde en zijn team trekken we jaarlijks met een groep ondernemers naar hier om hen te helpen hun plannen waar te maken. Ongelofelijk fijn om aan mensen te trekken en te duwen zodat ze kunnen groeien, op alle mogelijke vlakken.

Terwijl ik dit schrijf kijk ik naar buiten en zie een indrukwekkende skyline, waar er nog niet eens zo lang geleden gewoon woestijn was. Op zich is dit voor mij niet het beloofde land, alleen is het wel zo dat er één en ander te zien is: de hoogste toren, de langste indoor skipiste, het grootste aquarium...enfin, je waant je in een sprookje.
En dat vind ik er plezant aan. Dat maakt het kind in me wakker dat terug kan dromen.
Dus als ik hier rondkijk, dan zie ik een toekomst met onbeperkte mogelijkheden, dan zie ik mijn kinderen veerkrachtig en gelukkig, dan zie ik mijn zus omringd door liefde, dan zie ik mijn man muziek brengen naar de wereld en dan zie ik mezelf nog veel veel meer mensen helpen groeien. Zodat die dromen die erg ver weg lijken, steeds dichterbij komen.

Wetende dat wat je ziet geen hallucinatie hoeft te zijn, wetende dat ook al is er nu een stuk onvruchtbare woestijn, er morgen het mooiste kasteel kan staan. Wetende dat zolang je goed bent in je dromen voor je omgeving en jezelf, die op een dag kunnen uitkomen.
Het enige wat je hoeft te doen is beginnen ze te zien!

Veerle Dobbelaere