Volg ons

kip met cider en appeltjes

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

kip met cider en appeltjes

ingrediënten voor 4 personen

800 g kippenborst
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
2 rode uien, geschild en in partjes
200 ml appelcider
2 eetlepels mosterd
3 appels, geschild en in partjes
2 eetlepels
1 eetlepel suiker
snuifje kaneel
3 takjes verse tijm, geritst
2 takjes rozemarijn
enkele blaadjes salie
1 eetlepel maïzena
1 handvol geroosterde pompoenpitten

Bereiding


Bak de kippenborsten goudbruin in een hete pan met olijfolie (ongeveer 5 minuten langs elke zijde).
Voeg er de uien aan toe en laat nog 5 minuten meebakken. Kruid met peper en zout.
Bak in een andere pan de appelpartjes in de boter en bestrooi met suiker en een snuifje kaneel. Stoof de appeltjes tot ze zacht zijn.
Meng de cider met de mosterd en giet het mengsel over de kippenborsten. Voeg de rozemarijn, de tijm en de salie toe. Laat het stoofpotje sudderen tot de cider tot de helft is ingekookt. Roer er de maïzena door. Voeg er de appeltjes bij en laat nog wat doorwarmen. Bestrooi met de pompoenpitten.

kip cider

kip cider

kip cider

Katrien Van de Steene