Volg ons

Mijn ontmoeting met de hartverwarmende Evi Renaux.

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

Evi & ik

Soms ontmoet je van die mensen die een onvergetelijke indruk op je maken. Je naar de keel grijpen, bij de haren trekken, in je arm knijpen. Uit liefde. Liefde die vasthoudt, om nooit meer los te laten.
Wel, zo iemand is Evi Renaux. Ze heeft een verhaal wat niet alleen pijn doet om te horen en te lezen, maar vooral moed geeft en inspireert. Haar verhaal geeft je de ballen om nog meer te gaan voor wie je bent. Nog meer te durven doen wat je niet kan laten. Nog beter te kijken naar wat je hebt en wat je gelukkig maakt. Elke dag “ dank je” te zeggen, in mijn geval tegen mijn engeltjes, maar het mag ook gewoon tegen niets of niemand zijn.
Kortom, een vrouw die met vallen en opstaan heeft geleerd hoe het is om thuis te komen.
En met die vrouw mocht ik een praatje maken. Over mezelf en mijn plan B. Wat ik zou doen als ik niet meer kon acteren en doen wat ik nu doe. Dat bevlogen gesprek is verschenen in Knack afgelopen weekend.
Maar ik kon het ook niet laten om mijn vragen op haar af te vuren om te zien of ze wel écht was. Of zoveel heldin wel in één lichaam paste. En ja hoor, ze is helemaal haar eigen zelve. Kwetsbaar en dapper tegelijk. Om nooit meer te vergeten. Om vast te houden en te delen, met jullie.
Niet zijzelf maar een stukje van haar, haar verhaal in boekvorm. Ik zou je willen vragen om haar boek te beschouwen als verplichte lectuur en cadeau te geven aan iedereen die je lief is.
En weet je wat, ik mag er ook eentje wegegeven van haar. Aan iemand van jullie. Wil je haar boek lezen ( en ook op slag voor haar vallen), laat me dan weten wat jouw plan B is.
En haal alvast je zakdoek boven. ☺

life on sneakers
portret

Veerle Dobbelaere