Volg ons

Negen tips voor vrouwendag.

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

women!

Morgen is het zover, internationale vrouwendag. Hoewel ik links en rechts hoor dat het in deze contreien toch eigenlijk niet meer aan de hand is en mannen en vrouwen op alle vlakken gelijkgesteld worden ( goed mopke trouwens), wil ik er toch iets over zeggen.
Het kan me eigenlijk ook geen fluit schelen mocht ik door sommigen versleten zou worden als een feministe, ik vind dat er nog serieus wat werk aan de winkel is op weg naar een gelijkwaardige wereld voor mannen en vrouwen. En ik vind dat we onszelf en elkaar daarmee moeten helpen.
Laten we de handen dus iets vaker in elkaars boezem steken en helpen te ontdekken hoe warm, aangenaam en bijzonder krachtig dat voelt. Als thuiskomen, inderdaad.
Ik nodig jullie bij deze van harte uit om geregeld het volgende te doen:

1. Kijk ’s ochtends in de spiegel en begroet jezelf, luidop ja, met iets liefs. Iets wat je zin geeft de dag te beginnen.

2. Ga steeds uit van je kracht. Altijd. Ook in moeilijke omstandigheden.

3. Geef je vrouwelijke collega’s iedere dag een compliment. Een oprecht natuurlijk.

4. Roddel nooit (meer) over andere vrouwen.

5. Denk bij moeilijke kwesties als een man. Geef je mannelijke alter ego een naam en laat hem geregeld aan het woord. Tot welke mogelijkheden kom je dan?

6. Maak elke dag een lijstje van wat je die dag voor waardevols gedaan hebt. Jezelf naar waarde schatten is fundamenteel.

7. Help je dochters, mama’s en vriendinnen hun doelen te bereiken.

8. Kijk met een vergrootglas naar vooroordelen over mannen & vrouwen en pak ze grondig aan.

9. Schakel de hulp in van mannen, zij zijn onze beste ambassadeurs.


Voilà, dan rest me samen met jullie te hopen op een jaar vol zachte boezems, waar we mekaar vinden en helpen naar meer madammen in al hun glorie!

Veerle Dobbelaere