Volg ons

Over het nieuwe boek van geweldige Evi Renaux: "Plan B".

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

Evi Renaux  en ik

Ergens in 2016 mocht ik haar ontmoeten, deze bijzondere dame en ben onmiddellijk voor haar gevallen. Ik vraag me af wie niet eigenlijk, maar dit terzijde. Ondertussen ken ik haar een ietsie pietsie beter en in ieder geval goed genoeg om haar de wereld te gunnen en “ja” te zeggen op ieder vraag door haar gesteld. Dus toen ze vroeg of ik op een zaterdagochtend richting Wenduine wou rijden om de voorstelling van haar tweede boek bij te wonen, kon ik niet weigeren. Hoewel ik net m’n eerste, échte ‘de gasten van Veerle’ achter de rug had en eigenlijk liever een pyjama dag wou inlassen, wist ik dat ik er wou zijn. Voor haar.
Dus vertrok ik rond 9u door wind en regen naar Wenduine, alwaar Evi op haar favoriete plaats onder het drinken van haar favoriete drank, haar boek Plan B zou voorstellen. Eenmaal aangekomen was ik blij deze engel in mijn armen te nemen. Op de vraag hoe het met haar ging en of ze niet te zenuwachtig was, antwoordde ze dat er een klein stresske was want diegene die de voorstelling ging presenteren en haar zou interviewen, had onverwachts moeten afzeggen wegens familiale omstandigheden. Riep dat niet om een Plan B? ☺
Zo kwam het dat ik eventjes later op een stoel zat naast Evi Renaux en haar mocht vragen wat het boek voor haar betekende, hoe het er gekomen is en voor wie ze het geschreven had. Geweldig, toch?? Soms gebeuren dingen zoals het moet. Natuurlijk is het erg jammer voor diegene die moest afzeggen om niet zo prettige redenen, daarnaast...kan het mooier? Een boek dat gaat over improviseren, roeien met de riemen die je hebt, gaan met het leven zoals het komt, en dan dit. Alsof het een film was.
Ik kan met heel veel trots nu zeggen dat ik mijn eerste interview afnam op 1 april 2017 in Wenduine van de innemende Evi Renaux en dat het erg prettig was. Meer zelfs, het smaakt naar meer. Meer Evi, meer vragen, meer luisteren...

PLAN B

Of hoe Evi blijft inspireren. Ook deze keer weer met haar boek, dat dieper ingaat op het waarom en vooral het hoe van dat Plan B? Want hoe inspirerend haar eerste boek, “Life on sneakers” ook was, een aantal lezers bleven met vragen zitten over hoe je dat dan wel doet, opstaan en je heroriënteren.
Hoewel Evi zegt geen mental coach te zijn, weet ze wel uit eigen ervaring hoe het voelt en hoe zij opnieuw haar weg gevonden heeft? En dat geeft ze nu door, met een boek vol ideeën, vragen, tips en ook weer insprekende (muziek) quotes. En net zoals zijzelf ziet het er ook weer schitterend uit.

En wat dacht je, Evi zou Evi niet zijn als ik er ook deze keer geen mocht weggeven. Dus laat me weten waarom jij graag een plan B wil en wie weet krijg het het boek binnenkort in je brievenbus.

Veerle Dobbelaere