Volg ons

Tips voor meer inzicht in jezelf en de ander.

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

de groep BI

Zoals jullie misschien hebben gezien op mijn Facebook pagina of mijn Instagram profile, zat ik afgelopen dagen in Dubai. Om te werken welteverstaan. (Hoewel de eerlijkheid me gebiedt te verklappen dat ik er momenteel nog aan het uitrusten ben onder een parasol op een strandstoel ☺)
In ieder geval werk ik als mental coach samen met Carl van de Velde en dat bracht me hier. Samen met een vijfkoppig team hebben we gedurende een week 20 ondernemers geholpen hun toekomst vorm te geven.
Wat hou ik daar van! Van nieuwe inzichten verschaffen, kennis doorgeven en vooral van mensen. Mensen met ieder hun eigen verhaal, hun eigen dromen en verlangens, hun eigen valkuilen en knopen. Ik hou er van om een blik te zien wanneer een inzicht binnen komt, de kleur van een gezicht te zien veranderen als iemand geraakt wordt door wat je zegt en aan de lichaamshouding te zien wanneer je groeit. Ik hou er van om zelf bij te leren en te ontdekken ( getuige de plank met ongelezen boeken in mijn bibliotheek), en ben blij dat ik onlangs weer een opleiding volgde die me nu nieuw materiaal verschafte dat ik mocht doorgeven. Over misverstanden tussen mensen en hoe die op te helderen. Gebaseerd op hersenonderzoek ontwikkelde Ned Hermann, een Amerikaans wetenschapper, een model dat Whole Brain Thinking stimuleert. Een model dat ons leert om naar elkaar te kijken zonder waardeoordeel en met inzichten in hoe we anders kunnen denken.
Wat ik alvast aan jullie wil doorgeven:
* Er is geen goed en geen slecht, er is vooral anders zijn.
* Er zijn mensen die vooral denken vanuit hun rechterhersenhelft, die zijn ruimtelijk, creatief, visueel en gevoelig voor muziek en geluid.
* Er zijn mensen die vooral denken vanuit hun linkerhersenhelft, die zijn vooral taalgericht, houden van logica, analyse, cijfers en resultaat.
* Sommige mensen laten zich in eerste instantie leiden door hun gevoel, hun ‘ buik’, anderen vooral door hun ‘hoofd’, de rede.
* Als je openstaat voor elkaar, dan werkt het beter want weet je wat: net in het anders zijn vul je mekaar aan. Het is zo dat iedereen, ook ik, kijkt door zijn eigen bril. Geen probleem zolang je beseft dat jouw bril niet DE bril is. Wees nieuwsgierig naar de bril van een ander.
* Spreek over bedoeling, niet over resultaat. Je zal versteld staan van het effect van zulke gesprekken.

dubai
Wat heb ik genoten van het doorgeven van mijn kennis en hoe die mensen heeft geholpen anders te kijken naar zichzelf en de anderen. Mag ik jullie dus met z’n allen uitnodigen om geregeld van bril te wisselen? En als je echt meer wil weten, kom gerust eens bij mij in de zaal zitten. ☺

Veerle Dobbelaere