Volg ons

Voor alle vrouwen. Echt alle!

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

hart

Mijn hart klopt voor vrouwen! Ah ja, ik ben er zelf één. Niet dat mijn hart niet voor mannen klopt natuurlijk, begrijp me niet verkeerd, maar voor vrouwen heb ik een zwak. Ik trek me het lot van andere madammen aan en durf al eens heftig in discussie te gaan over alles wat ik oneerlijk vind. Helaas is dat nogal wat.
Schoonheid bijvoorbeeld. Hoe komt het dat mooi zijn voor vrouwen er anders uitziet dan voor mannen? Hoe komt het dat mooi zijn voor ons nét iets belangrijker moet zijn dan voor mannen? Niet dat we er niet graag mooi uitzien, integendeel. Maar dat ge-moet altijd, dat is niet eerlijk.
Terwijl, en daar zijn we het gelukkig ook allemaal over eens, schoonheid vanbinnen zit. Of tenminste, daar begint ze. Vanbinnen. Om dan te stralen, naar buiten.

het zit vanbinnen
En wat als dat stralen niet meer lukt en die binnenkant ziek is? Alsof ziek zijn niet erg genoeg is en je er ook nog eens ziek wil uitzien!
Weet je dat 1 op 3 vrouwen te maken krijgt met een gemene rotziekte, kanker genaamd? Helaas kennen we allemaal wel iemand die getroffen is. Natuurlijk is dat voor mannen en voor vrouwen even heftig. Die binnenkant die verteerd wordt door een gemeen loeder dat alles doet om verhaal te halen, alle goede dingen opeet en je leeg achterlaat. Gruwel!
Alleen, wij vrouwen, moeten ook aan de slag met die buitenkant! Want als je ziek bent is het laatste wat je wil er ook nog eens zo uitzien. Het is geweten dat er een verband is tussen schoonheid en je genezingsproces. Het helpt om je te blijven verzorgen, bij haarverlies een pruik te dragen, je huid geven wat ze nodig heeft zodat die blijft gevoed worden ondanks de chemo en bestraling, de kleding kunnen dragen die je wil met of zonder borst(en).
Onze ziekenhuizen zijn fantastisch wat betreft medische opvolging en begeleiding. Ze hebben echter geen kaas gegeten wat betreft die buitenkant. Dus toen ik hoorde dat er een vzw was opgericht door dames met een hoop ervaring uit de sector die ervoor zouden zorgen dat patiënten de juiste pruik aan de juiste prijs krijgen en niet worden opgelicht met een flut geval dat amper te wassen valt en er na een minimum van tijd niet meer uit ziet, de juiste informatie over welke producten waar te gebruiken, de mogelijkheden om er mooi te blijven uitzien, ondanks je ziekte, heb ik ‘Ja’ gezegd.
Ja tegen vzw Altijd Mooi, die het belang onderschrijft van je goed te blijven voelen, ook in miserabele omstandigheden.
VZW en Veerle

Want weet je, binnen en buiten, die praten met elkaar. En wist je dat die twee mekaar kunnen helpen? Dat is zowel voor mannen als voor vrouwen zo, dat wist je wel.
Maar weet je, wij, vrouwen, hebben die steun gewoon een beetje meer nodig.

En aangezien we nu toch die warmste week ingaan, zou ik jullie willenvragen om ook ‘ Ja’ te zeggen. Ja tegen onze vzw, die tal van initiatieven heeft om in de toekomst nog meer vriendinnen, tantes, mama’s, zussen, buurvrouwen, meisjes,... te kunnen helpen.
Alvast een dikke warme dank je!!
Getekend, een vrouw.

Veerle Dobbelaere