Volg ons

Wie gaat er mee naar de Boekenbeurs, hoezee!

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

Cover Florina

Het is zover: de boekenbeurs in Antwerpen gaat seffens van start. De openingsavond is alleen voor genodigden en deze keer ben ik daarbij. Als auteur mag ik daar mijn gezicht laten zien. Om te netwerken, zo noemen ze dat dan. Nu ben ik helemaal geen krak in netwerken, integendeel ik begrijp niet goed wat dat precies inhoudt en wat ik moet doen. In ieder geval, deze keer maak ik graag een uitzondering. Want ondanks het feit dat het reeds enkele jaren geleden is dat ik een bezoek bracht aan de boekenbeurs wegens veel te druk en een gevaar voor mijn budget, blijft dit voor mij een stukje puur jeugdsentiment.
Mijn beide ouders waren grote lezers, mama hield van romans en mijn papa eerder van (kunst)geschiedenis. Dus zowel fictie als non-fictie werk vond in ons huis een plaats in de grote boekenkast. En dus togen we ieder jaar op uitstap naar Antwerpen. Eerst met de trein naar Antwerpen station en dan met de tram ( wow, dat hadden we niet in Sint-Niklaas en was dus al exotisch) naar de expo, alwaar we terecht kwamen in het walhalla van de boeken. Als klein kind aan de hand van mama of papa en naarmate ik groter werd loste die hand en krijg ik zelfs de ruimte de zalen op mijn eentje te verkennen. Er werd op voorhand een budget afgesproken en we kochten ons met z’n vieren ( mijn zus ging ook steeds mee) een pakje armer.

zusjesDus vanavond zal ik fier als een gieter aan de hand van mijn man, met vooraf afgesproken budget, op mijn paasbest verschijnen.
Om dan vanaf morgen zeer geregeld aanwezig te zijn om handgemaakte zakjes te maken en aan jullie te geven. En een persoonlijke boodschap te schrijven voor de lieverds die Florina willen hebben en houden ( of cadeau geven). Hoe en wat vinden jullie hier.
veerle tekentEn het goede nieuws is: ik mag wat kaartjes geven. Tien tickets om precies te zijn, netjes verdeeld in koppeltjes, dus vijf mensen mag ik gelukkig maken. Wat je daarvoor moet doen, is ons laten weten bij welke boeken ze jou een nacht mogen opsluiten. Kan je uren kijken naar fotoboeken, hou je van design, haal je inspiratie uit architectuurboeken of slepen romans je mee in een andere wereld....? Vertel het ons snel en vind volgende week 2 tickets in je bus.
tickets
Ik ben alvast benieuwd op welke afdeling we mekaar zullen tegenkomen. ☺

Veerle Dobbelaere