Volg ons

Gestoofde peren in witte wijn

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

gestoofde peren
gestoofde peren

Gestoofde peren in witte wijn Nog nooit hebben we zoveel peren kunnen oogsten als in dit najaar. De perelaar in onze tuin heeft werkelijk kruiwagens vol gedropt in het gras. Om ze zo te eten zijn ze niet echt subliem, ze zijn hard als rapen en smaken niet echt door. Maar om ze te verwerken in cake, taart of pâte de fruits zijn ze super geschikt. En natuurlijk kunnen we in de herfst gestoofde peren niet weerstaan. Heerlijk bij worst, kip of gewoon als tussendoortje of dessert zijn ze zalig. Bovendien blijven ze in de koelkast wel enkele dagen goed.


Wat eten we vanavond?

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

a

Een vraag die ongetwijfeld meermaals per week de revue passeert. School is alweer volop aan de gang en plannen is weer een kernbegrip voor alle ouders.Dagelijks gezonde, best verse voeding op tafel toveren die dan liefst ook nog niet te veel tijd in beslag neemt én heel het gezin kan bekoren... alles behalve evident!


Homemade gember icetea

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

gember ijsthee

Homemade gember icetea Met de huidige temperaturen kunnen we gerust een verfrissend drankje gebruiken, en geloof me van dit recept wil je gewoon liters binnenkappen! De gember en het citroengras maken het zalig exotisch en het citroensap zorgt dat onze dorst echt gestild wordt. Dit is echt overheerlijk!


Thaïse curry met gehaktballetjes

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

thaise curry

Thaïse curry met gehaktballetjes Yesss, daar is de lente, of... is het al zomer? Ideaal dus voor een Thaïs gerecht!Wist je dat ze in Thailand vaak pikant eten omdat van een pittige maaltijd je bloed sneller gaat stromen? Hierdoor ga je namelijk zweten en dat zorgt dan terug voor verkoeling.In ieder geval, koud of warm buiten, dit stoofpotje is verrukkelijk!



een recept uit ‘Italia al Pomodoro’: pittige langoustines

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

heikki Verdurme - harry belmans

een recept uit ‘Italia al Pomodoro’: pittige langoustines Een paar weken geleden mocht ik de vormgeving doen van een boek naar mijn hart: eentje vol Italiaanse recepten! In de Italiaanse keuken is de tomaat koning. Italia al Pomodoro is een zalig kookboek met 60 originele recepten met verse én geconcentreerde tomaten en brengt zeker en vast de zon in je bord tijdens deze donkere dagen. Het kookboek is het ideale cadeau voor foodies voor de feestdagen, met haalbare en gezellige recepten.Hieronder vind je al een voorproevertje, een recept van pittige langoustines, misschien een idee voor op jouw feesttafel?


Herfstige wortelsoep met sinaasappel

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

Wortelsoep

Heerlijk toch, zo koud en nat buiten... en jij die binnen zit, in de zetel, onder een dekentje...en kijkt naar je lievelingsfilm of - reeks. Of een gezelschapspel speelt, of gewoon naar buiten kijkt. En geniet van de mens in de straat die zich haast om zonder paraplu naar zijn auto te lopen, of die kletsnatte fietser ( voor een keer dat jij het niet bent), of het koppel dat zich verenigt onder één paraplu die ineens openwaait waardoor ze vloekend alsnog nat worden.


Het grote appelboek, een zalig kookboek van Els Debremaeker

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

het grote appelboek
het grote appelboek

Het grote appelboek, een zalig kookboek van Els Debremaeker We leerden elkaar kennen een paar jaar geleden op de boekpresentatie van Sepideh. Els en haar zus stapten spontaan naar me toe en het klikte direct. Naast een grote passie voor eten, bleken we nog heel veel raakpunten te hebben en omdat we totaal niet uitgebabbeld waren, besloten we nog af te spreken. Els is een begeesterde kok, ze ontwerpt receptuur en verzorgt de styling van fotoshoots voor websites en magazines. Bovendien heeft ze een hele toffe blog, ga zeker eens piepen: njamelicious.blogspot.be. Het grote Appelboek is al haar derde boek, na de boeken Brunch en Ingemaakt.Een supergezellig boek, met mooie, warme foto's en haalbare recepten. Ik ben alvast fan!Hieronder kun je alvast een preview van een receptje uit het boek vinden.