Volg ons


Gemarineerde courgettini met blauwe kaas en walnoten.

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

Courgetti

Heb ik al verteld over mijn nieuw concept De gasten van Veerle? Waarschijnlijk wel want ik ben er zo door gebeten dat ik er amper over kan zwijgen. Elf gasten en ik, we komen samen in een huis. Mijn huis. Om stil te staan bij belangrijke dingen in het leven. Om te kijken en te delen, om te ontroeren en ontroerd te worden door alle verhalen die eenieder bij zich draagt. Om gezonder te worden, gerichter, sterker, lichter. Met goesting buiten te gaan, goesting om te kiezen met welke gedachten je verder wil en welke je achter gelaten hebt.


Farrosalade met tuinbonen en granaatappel

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

farrosalade met tuinbonen en granaatappel

Farrosalade met tuinbonen en granaatappel Deze week ligt het Nestkookboek in de winkel en ik ben superblij! De fotograaf Heikki Verdurme had me een tijd geleden voorgesteld om samen met hem voor het tijdschrift Nest recepten te bedenken, te koken en te stylen en... hell yeah, tuurlijk zag ik dat zitten! Na het verschijnen van een aantal Nest kookmagazines mochten we nu onze 200 beste recepten bundelen en is dit boek het resultaat van onze noeste arbeid. Want naast veel lachen en lekker proeven komt er ook wel gedoe en zweet aan te pas. Auto tot de nok vol stylingmateriaal dat door wegenwerken een heel stuk te voet moet gesjouwd worden tot aan de studio... boodschappen die niet allemaal tegelijk op de supermarktband geraken en natuurlijk brandt er bij mij ook geregeld wel eens iets aan in de oven ;-) maar toch voelt dat koken en stylen als vakantie.Verse kruiden, kleurrijke groenten, mooi keramiek, zalige smaken... voor mij is dat pure passie!Ondertussen schudt Heikki recepten uit zijn mouw, bereidt hij ze in een handomdraai én trekt hij er een sprankelende foto van nadat hij een afwaske of 5 heeft geplaceerd... Onze bedoeling met dit boek is dat je geen uren in de keuken hoeft te staan om creatieve gerechten op tafel te toveren. We houden gewoon van lekker eten met een twist, met verse seizoensproducten en in een mum van tijd bereid. Hieronder geef ik jullie het recept van een frisse salade ideaal voor de zomerse dagen.Als bijgerecht voor een bbq, als lunch met mozarella, gerookte forel of gewoon met een knapperig stuk brood... 


Heerlijke toast champignon met zélf gepocheerd eitje.

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

Gepocheerd eitje en toast champignon

Dat ik dat wou en niet durfde. Dat zei ik tegen Sofie Dumont toen ze in mijn keuken stond. Een gepocheerd eitje. Heerlijk vond ik dat, en als ik las hoe je dat moest maken met water nét tegen de kook aan en azijn en roeren maar niet te hard, dacht ik: laat maar. Ik kook het wel gewoon, ook lekker. Niet dat ik zo'n bangerik ben, helemaal niet, integendeel zelfs. In de keuken flans ik geregeld één en ander bij elkaar en zien we wel waar we uitkomen.


Frisgroene erwten-muntsoep

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

erwten-muntsoep

Frisgroene erwten-muntsoep Nu de zon eindelijk komt piepen, begint de lente te kriebelen. En deze zalige, groene erwtensoep is een geknipt lentesoepje! De verse muntblaadjes geven het een frisse toets. Ze smaakt heerlijk en mocht er toch nog een restje overblijven (wat ik betwijfel ;-)) kun je die perfect koud opdienen in kleine glaasjes voor bij de zondagse apero!


Salade van witloof, appel en witte pens

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

Salade van witloof, appel en witte pens

bereidingSnijd de gekookte aardappelen in plakjes en bak ze goudbruin en knapperig in de boter. Zet ze opzij. Snijd de pensen in schijfjes. Bak ze met wat boter in dezelfde pan. Meng de overige ingrediënten voor de salade door elkaar en versier met de schijfjes pens en de gebakken aardappeltjes. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette en besprenkel er de salade mee.Foto's: Heikki Verdurmerecept uit het Smeg koelkastkookboekuitgegeven bij uitgeverij Lannoohet Smeg koelkastkookboek


Valentine Eton mess

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

valentine eton mess

Valentine Eton mess Als ik aan de liefde denk, zie ik rood en zoet... En een portie slagroom maakt het compleet! Deze zalige zonde is in een handomdraai klaar en mijn ventje is er gek op, dus voor Valentijn krijgt hij een royale portie ;-) En de meisjes en hun lief mogen ook gerust meegenieten, dus ik maak een tikje meer... want 's anderendaags is het toch ook nog een beetje Valentijn, of niet? En, och ja, de dag erop, ook nog een beetje... want van liefde kan je nooit genoeg krijgen, niet?Bon, ik maak dus een kom voor 12 personen ;-)


Thaise noedelsoep met scampi’s.

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

thaise boedelsoep door Veerle

Dat heb ik vast van mijn mama, bedacht ik me. Mijn liefde voor koken bedoel ik dan. En niet gewoon koken, zo met vlees en groenten en patatten. Nee, exotisch koken. Liefst zonder patatten en met veel groenten. Als er vroeger vriendjes van mij thuis kwamen eten, werden ze eerst door mij gewaarschuwd ‘ pas op, mijn mama kookt niet gewoon!’. En wat hoor ik zoveel jaren later, dat mijn kinderen en dan vooral mijn jongste, op hun beurt ook vriendjes waarschuwen voor de kookkunsten van hun mama.