Volg ons

Thaïse curry met gehaktballetjes

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

thaise curry

Thaïse curry met gehaktballetjes Yesss, daar is de lente, of... is het al zomer? Ideaal dus voor een Thaïs gerecht!Wist je dat ze in Thailand vaak pikant eten omdat van een pittige maaltijd je bloed sneller gaat stromen? Hierdoor ga je namelijk zweten en dat zorgt dan terug voor verkoeling.In ieder geval, koud of warm buiten, dit stoofpotje is verrukkelijk!



een recept uit ‘Italia al Pomodoro’: pittige langoustines

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

heikki Verdurme - harry belmans

een recept uit ‘Italia al Pomodoro’: pittige langoustines Een paar weken geleden mocht ik de vormgeving doen van een boek naar mijn hart: eentje vol Italiaanse recepten! In de Italiaanse keuken is de tomaat koning. Italia al Pomodoro is een zalig kookboek met 60 originele recepten met verse én geconcentreerde tomaten en brengt zeker en vast de zon in je bord tijdens deze donkere dagen. Het kookboek is het ideale cadeau voor foodies voor de feestdagen, met haalbare en gezellige recepten.Hieronder vind je al een voorproevertje, een recept van pittige langoustines, misschien een idee voor op jouw feesttafel?


Herfstige wortelsoep met sinaasappel

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

Wortelsoep

Heerlijk toch, zo koud en nat buiten... en jij die binnen zit, in de zetel, onder een dekentje...en kijkt naar je lievelingsfilm of - reeks. Of een gezelschapspel speelt, of gewoon naar buiten kijkt. En geniet van de mens in de straat die zich haast om zonder paraplu naar zijn auto te lopen, of die kletsnatte fietser ( voor een keer dat jij het niet bent), of het koppel dat zich verenigt onder één paraplu die ineens openwaait waardoor ze vloekend alsnog nat worden.


Het grote appelboek, een zalig kookboek van Els Debremaeker

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

het grote appelboek
het grote appelboek

Het grote appelboek, een zalig kookboek van Els Debremaeker We leerden elkaar kennen een paar jaar geleden op de boekpresentatie van Sepideh. Els en haar zus stapten spontaan naar me toe en het klikte direct. Naast een grote passie voor eten, bleken we nog heel veel raakpunten te hebben en omdat we totaal niet uitgebabbeld waren, besloten we nog af te spreken. Els is een begeesterde kok, ze ontwerpt receptuur en verzorgt de styling van fotoshoots voor websites en magazines. Bovendien heeft ze een hele toffe blog, ga zeker eens piepen: njamelicious.blogspot.be. Het grote Appelboek is al haar derde boek, na de boeken Brunch en Ingemaakt.Een supergezellig boek, met mooie, warme foto's en haalbare recepten. Ik ben alvast fan!Hieronder kun je alvast een preview van een receptje uit het boek vinden.


Heerlijk verse tomatensaus

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

heerlijk verse tomatensaus

Nu het tijd is geworden om stilaan afscheid te nemen van de zomer, komt de huisvrouw in mij naar boven. Plots krijg ik zin om confituur te maken, grote hoeveelheden soep te bereiden, groenten te pekelen en in te maken in ouderwetse weckpotten, voorraden inslaan voor de diepvries...kortom een échte keukenprinses.Helaas ben ik nogal druk aan het filmen dus ontbreekt de tijd me om al deze verlangens te volbrengen. Waar ik dan maar genoegen mee neem is de tomaat.



Gemarineerde courgettini met blauwe kaas en walnoten.

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

Courgetti

Heb ik al verteld over mijn nieuw concept De gasten van Veerle? Waarschijnlijk wel want ik ben er zo door gebeten dat ik er amper over kan zwijgen. Elf gasten en ik, we komen samen in een huis. Mijn huis. Om stil te staan bij belangrijke dingen in het leven. Om te kijken en te delen, om te ontroeren en ontroerd te worden door alle verhalen die eenieder bij zich draagt. Om gezonder te worden, gerichter, sterker, lichter. Met goesting buiten te gaan, goesting om te kiezen met welke gedachten je verder wil en welke je achter gelaten hebt.