Volg ons

Heerlijke toast champignon met zélf gepocheerd eitje.

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

Gepocheerd eitje en toast champignon

Dat ik dat wou en niet durfde. Dat zei ik tegen Sofie Dumont toen ze in mijn keuken stond. Een gepocheerd eitje. Heerlijk vond ik dat, en als ik las hoe je dat moest maken met water nét tegen de kook aan en azijn en roeren maar niet te hard, dacht ik: laat maar. Ik kook het wel gewoon, ook lekker. Niet dat ik zo'n bangerik ben, helemaal niet, integendeel zelfs. In de keuken flans ik geregeld één en ander bij elkaar en zien we wel waar we uitkomen.


Frisgroene erwten-muntsoep

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

erwten-muntsoep

Frisgroene erwten-muntsoep Nu de zon eindelijk komt piepen, begint de lente te kriebelen. En deze zalige, groene erwtensoep is een geknipt lentesoepje! De verse muntblaadjes geven het een frisse toets. Ze smaakt heerlijk en mocht er toch nog een restje overblijven (wat ik betwijfel ;-)) kun je die perfect koud opdienen in kleine glaasjes voor bij de zondagse apero!


Salade van witloof, appel en witte pens

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

Salade van witloof, appel en witte pens

bereidingSnijd de gekookte aardappelen in plakjes en bak ze goudbruin en knapperig in de boter. Zet ze opzij. Snijd de pensen in schijfjes. Bak ze met wat boter in dezelfde pan. Meng de overige ingrediënten voor de salade door elkaar en versier met de schijfjes pens en de gebakken aardappeltjes. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette en besprenkel er de salade mee.Foto's: Heikki Verdurmerecept uit het Smeg koelkastkookboekuitgegeven bij uitgeverij Lannoohet Smeg koelkastkookboek


Valentine Eton mess

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

valentine eton mess

Valentine Eton mess Als ik aan de liefde denk, zie ik rood en zoet... En een portie slagroom maakt het compleet! Deze zalige zonde is in een handomdraai klaar en mijn ventje is er gek op, dus voor Valentijn krijgt hij een royale portie ;-) En de meisjes en hun lief mogen ook gerust meegenieten, dus ik maak een tikje meer... want 's anderendaags is het toch ook nog een beetje Valentijn, of niet? En, och ja, de dag erop, ook nog een beetje... want van liefde kan je nooit genoeg krijgen, niet?Bon, ik maak dus een kom voor 12 personen ;-)


Thaise noedelsoep met scampi’s.

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

thaise boedelsoep door Veerle

Dat heb ik vast van mijn mama, bedacht ik me. Mijn liefde voor koken bedoel ik dan. En niet gewoon koken, zo met vlees en groenten en patatten. Nee, exotisch koken. Liefst zonder patatten en met veel groenten. Als er vroeger vriendjes van mij thuis kwamen eten, werden ze eerst door mij gewaarschuwd ‘ pas op, mijn mama kookt niet gewoon!’. En wat hoor ik zoveel jaren later, dat mijn kinderen en dan vooral mijn jongste, op hun beurt ook vriendjes waarschuwen voor de kookkunsten van hun mama.10 cocktails voor de feesten

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

wicked spatula
lonny magazine

Cheers Zoals de meesten doe ik tijdens de feesten extra mijn best om lekkere hapjes en gerechten voor te schotelen. De tafel wordt gedecoreerd, kaarsen aangestoken en servetten geplooid... Maar ik besef dat ik voor het aperitief weinig moeite doe, meestal trek ik gewoon een flesje champagne of cava open of serveer ik de gasten die dat wensen een gin tonic... Borring ;-) Dit jaar besluit ik daar verandering in te brengen en ga ik voor een cocktail. Ik ben er nog niet helemaal uit wat het gaat worden, maar hieronder vind je alvast mijn top 10 lijstje ;-) En natuurlijk zit er ook een mocktail of alcoholvrije cocktail tussen! Santé!


bulgursalade met aubergine, bacon en spinazie

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

het Smeg koelkastkookboek - Heikki Verdurme
het Smeg koelkastkookboek

Bulgursalade met aubergine, bacon en spinazie We zijn steeds zo druk bezig dat we soms vergeten hoe gezellig het kan zijn aan tafel... Eindelijk eens tijd om naar elkaar te luisteren en onze gebeurtenissen van de dag te kunnen vertellen. En niks zaliger om dat te doen dan bij een zalige maaltijd. Voor mij is alle dagen vers koken voor mijn gezin een must. Maar met een fulltime job zoek ik steeds naar oplossingen om snel een maaltijd op tafel te toveren...Hieronder vind je een recept waarbij je niet veel tijd nodig hebt om het te bereiden, gezond is en toch verrassend lekker...