Volg ons

balletjes van broccoli en courgette in een heerlijke tomatensaus

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

groenteballetjes

nodig voor 4:

1 broccoli
1 courgette
400 g quinoa-bulgur (Delhaize)
1 ei
150 g chapelure
2 teentjes look, fijngehakt
1 bosje bieslook, fijngehakt
1 bosje lenteuitjes, fijngehakt
1 handvol platte peterselie, fijngehakt
1 handvol koriander, fijngehakt
peper en zout 
olijfolie

voor de saus:
1 ui, fijngesnipperd
500 g tomatenblokjes uit blik
1 potje paprikatapenade
250 g kerstomaatjes
2 teentjes look, fijngehakt
1 eetlepel tijm
peper en zout

afwerking:
rucola
parmezaanschilfers

bereiding:

Breng een grote pan met water aan de kook. Doe de broccoli in roosjes en snijd de courgette in schijfjes. Kook de groenten gaar.
Giet ze af en laat afkoelen.
Kook de quinoa-bulgur gaar volgens de verpakking en laat eveneens afkoelen.

Maak ondertussen de tomatensaus. Fruit de gesnipperde ui in wat olijfolie en voeg de gehakte tomaten eraan toe. Doe vervolgens de paprikatapenade in de saus en laat 15 minuten koken. Voeg er de kerstomaten en de kruiden aan toe en laat opnieuw 5 minuten sudderen.

Meng de quinoa met de groentjes en mix met de staafmixer. Voeg er het ei, de chapelure, lenteui, look en de kruiden aan toe en meng goed.
Rol balletjes van het mengsel (dit gaat makkelijk als je vooraf je handen een beetje vochtig maakt met koud water). Verhit de olijfolie in een pan en bak de balletjes rondom bruin.

Dien ze op in de saus en garneer met de parmezaan en rucola.


groenteballetjes

groenteballetjes

Katrien Van de Steene