Volg ons

Couscoussalade met scampi en yoghurtsausje

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

couscoussalade met scampi
couscoussalade met scampi

NODIG VOOR 4
400 g parelcouscous (Albert Heyn)
3 eetlepels olijfolie
peper en zout
1 komkommer
1 rode puntpaprika
400 g kerstomaatjes
1 handvol bladpeterselie (fijngehakt)
1 handvol korianderblaadjes
1 avocado
1 granaatappel, de pitten
450 g diepvries scampi's
sesamolie of Oosterse wokolie
1 teentje look
1 theelepel paprikapoeder
peper en zout


voor het sausje:
125 g Griekse yoghurt
1 teentje look, geperst
peper en zout
1 eetlepel koriander, fijngehakt
1 eetlepel bieslook, fijngehakt

Een zalige, frisse salade voor zomerse dagen

Bereiding
Kook de parelcouscous in lichtgezouten water gaar. Giet ze af en meng met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Schil de komkommer en snijd hem in kleine blokjes. Snijd de puntpaprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd hem ook in kleine blokjes. Snijd de kerstomaatjes in vieren. Voeg de groentjes bij de couscous, samen met de peterselie en korianderblaadjes. Meng alles goed.
Schil de avocado en doe de pit eruit. Snijd hem in blokjes. Bak de scampi's in de olie met het fijngehakte teentje look. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Leg de scampi op de couscous, samen met de avocado. Bestrooi met granaatappelpitten en nog wat extra koriander.

Maak het sausje door alle ingrediënten te mengen.
Lekker met Turks brood.


couscous scampi




Tip:
je kunt de parelcouscous ook vervangen door gewone couscous, quinoa, rijst of riso.
Als je de salade vooraf maakt, wacht dan met de avocado. Snijd deze in blokjes en garneer vlak voor het opdienen, want anders verkleurt hij en dat oogt niet zo smakelijk.


Katrien Van de Steene