Volg ons

Farrosalade met tuinbonen en granaatappel

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

farrosalade met tuinbonen en granaatappel

voor 4 personen

200 g farro (oud tarweras)
200 g gedopte tuinbonen
200 g sperziebonen
olijfolie
geraspte schil en sap van 1 limoen
4 lente-uien
1 handvol bladpeterselie
1 handvol hazelnoten
pitten van 1 granaatappel, voor de afwerking
peper en zout

bereiding

Kook de farro zoals aangegeven op de verpakking, giet af en laat goed uitlekken.

Blancheer de tuinbonen in kokend ongezouten water, giet af en meng met de farro.

Kook de sperziebonen in een ruime hoeveelheid kokend gezouten water, giet af en verfris met ijskoud water om de groene kleur te behouden. Meng met de farro en de tuinbonen.

Voeg een scheutje olijfolie, de geraspte limoenschil en het limoensap, peper en zout toe.

Snijd de lente-uien in ringen en meng door de salade. Hak de bladpeterselie fijn. Rooster de hazelnoten en hak grof. Meng beide door de farrosalade. Werk af met de granaatappelpitten.

farrosalade met tuinbonen en granaatappel


Dit gerecht komt uit het Nestkookboek van uitgeverij Lannoo
Katrien Van De Steene
Heikki Verdurme

nestkookboek
Sinds deze week ligt het Nestkookboek in de winkel en ik ben superblij! De fotograaf Heikki Verdurme had me een tijd geleden voorgesteld om samen met hem voor het tijdschrift Nest recepten te bedenken, te koken en te stylen en... hell yeah, tuurlijk zag ik dat zitten! Na het verschijnen van een aantal Nest kookmagazines mochten we nu onze 200 beste recepten bundelen en is dit boek het resultaat van onze noeste arbeid. Want naast veel lachen en lekker proeven komt er ook wel gedoe en zweet aan te pas. Auto tot de nok vol stylingmateriaal dat door wegenwerken een heel stuk te voet moet gesjouwd worden tot aan de studio... boodschappen die niet allemaal tegelijk op de supermarktband geraken en natuurlijk brandt er bij mij ook geregeld wel eens iets aan in de oven ;-) maar toch voelt dat koken en stylen als vakantie.
Verse kruiden, kleurrijke groenten, mooi keramiek, zalige smaken... voor mij is dat pure passie!

Ondertussen schudt Heikki recepten uit zijn mouw, bereidt hij ze in een handomdraai én trekt hij er een sprankelende foto van nadat hij een afwaske of 5 heeft geplaceerd...

Onze bedoeling met dit boek is dat je geen uren in de keuken hoeft te staan om creatieve gerechten op tafel te toveren. We houden gewoon van lekker eten met een twist, met verse seizoensproducten en in een mum van tijd bereid.

Hierboven staat het recept van een frisse salade ideaal voor de zomerse dagen.
Als bijgerecht voor een bbq, als lunch met mozarella, gerookte forel of gewoon met een knapperig stuk brood...

Katrien Van de Steene